Proiectul de lege antinomenclatura initiat de PIN a fost retrimis ieri la comisia Juridica a Camerei Deputatilor, urmand sa fie reanalizat. Legea privind interzicerea accesului la demnitati pentru persoanele din nomenclatura comunista nu a intrunit n
Proiectul de lege antinomenclatura initiat de PIN a fost retrimis ieri la comisia Juridica a Camerei Deputatilor, urmand sa fie reanalizat. Legea privind interzicerea accesului la demnitati pentru persoanele din nomenclatura comunista nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi respins, doar 162 de deputati pronuntandu-se in favoarea respingerii, din 167 cat era necesar. Proiectul fusese initial trimis la comisia Juridica pentru a fi dezbatut impreuna cu legea lustratiei, insa membrii comisiei au dat direct aviz negativ proiectului. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu s-a declarat bucuros ca actul normativ nu a fost respins. "Parerea mea este ca aceasta lege trebuie discutata impreuna cu legea lustratiei", a spus Olteanu.
Deputatul PIN Lavinia Sandru (foto) s-a aratat multumita de votul de ieri. Ea a sustinut ca proiectul initiat de formatiunea de care apartine trebuie discutat impreuna cu legea lustratiei, afirmand in acest context ca membrii comisiei Juridice s-au grabit cand au dat aviz negativ. Pe de alta parte, ea a subliniat faptul ca trebuie sa se faca distinctie intre fosta securitate si fosta nomenclatura comunista. "Proiectul legii lustratiei nu reuseste sa faca acest lucru, legea antinomenclatura insa vine si vorbeste despre faptul ca responsabilitatea asupra a tot ce s-a intamplat revine fostei nomenclaturi. Acest proiect de lege trebuie sa se ocupe de fosta nomenclatura", a sustinut Sandru.
Deputatul UDMR Kelemen Hunor a declarat ca cele doua legi nu pot fi analizate impreuna pentru simplul motiv ca legea antinomeclatura va intra in dezbateri sesiunea viitoare. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.