Venind in intampinarea categoriilor de pensionari care beneficiaza de pensie din bugetul asigurarilor sociale de stat ale caror pensii sunt de pana la 305 lei inclusiv, care reprezinta pensia medie din sistemul public de pensii, corespunzator pensiei
Venind in intampinarea categoriilor de pensionari care beneficiaza de pensie din bugetul asigurarilor sociale de stat ale caror pensii sunt de pana la 305 lei inclusiv, care reprezinta pensia medie din sistemul public de pensii, corespunzator pensiei pentru limita de varsta cu stagiu complet de cotizare, Guvernul a emis Hotararea nr. 430/05.04.2006. Aceasta prevede acordarea unui ajutor banesc in cuantum diferentiat o singura data numai in luna aprilie anul curent. Cuantumul ajutorului este de 50 lei (RON), pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei aflate in plata sau cuvenite in luna aprilie este de pana la 200 lei (RON) inclusiv, si 40 lei (RON), pentru pensionarii al caror cuantum al pensiei aflate in plata sau cuvenite in luna aprilie este de peste 200 lei (RON), dar nu mai mare de 305 lei (RON). Ajutorul banesc nu se acorda persoanelor care beneficiaza exclusiv de una sau mai multe categorii de pensii, provenite din fostul sistem de asigurari sociale al agricultorilor, stabilite conform legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, nici persoanelor care beneficiaza de pensie din sistemul public de pensii, stabilita dupa data de 1 aprilie 2001 si care se suporta integral din bugetul de stat, in conformitate cu prevederile din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare. Totodata, nu mai beneficiaza de ajutor nici persoanele care primesc pensie de serviciu acordata in baza prevederilor legilor cu caracter special.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.