Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice in cazul lui Alecu Chitaru, ieseanul care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului, Barna Tanczos. Astfel, potrivit prim-procurorului
Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus efectuarea unei expertize psihiatrice in cazul lui Alecu Chitaru, ieseanul care l-a injunghiat pe seful Agentiei Domeniilor Statului, Barna Tanczos. Astfel, potrivit prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Marius Iacob, Chitaru va fi internat, pentru doua saptamani, la spitalul Penitenciarului Jilava. Pe de alta parte, procurorii au solicitat ieri, Tribunalului Bucuresti, prelungirea mandatului de arestare preventiva pe numele lui Chitaru. Instanta urmeaza sa stabileasca un termen in acest sens. Alecu Chitaru a fost audiat de procurori in legatura cu motivele pentru care acesta a intrat in greva foamei. Procurorul Marius Iacob a precizat ca, in aproximativ o luna de zile, acest dosar va fi gata si va fi inaintat spre solutionare in instanta.
L-a injunghiat de suparare
Ieseanul Alecu Chitaru l-a injunghiat, in seara zilei de 23 martie, pe directorul general al Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Barna Tanczos, in biroul acestuia, nemultumit de modul in care i-a fost solutionata o cerere adresata ADS. Imediat dupa incident, Barna Tanczos a fost transportat la spital, suferind o interventie chirurgicala in zona plamanului stang, unde Chitaru i-a infipt cutitul. Alecu Chitaru, in varsta de 54 de ani, a instigat de mai multe ori, potrivit Rompres, localnicii din comunele Cotnari, Deleni, Lungani si Erbiceni la diverse actiuni de protest si la ignorarea legislatiei. Prin aceste metode, Chitaru incerca sa determine autoritatile sa restituie, in baza Legii Fondului Funciar 118/1991, o suprafata de teren de 147,25 hectare aflata in arenda societatii viticole Cotnari SA. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.