Circulatia rutiera pe DN 12 A Adjud-Miercurea Ciuc a fost deviata, ieri, de la Adjud spre Bacau, in ambele sensuri, drumul fiind blocat de aproximativ 400 de angajati ai Carom Onesti, care au protestat in strada, potrivit Mediafax. Salariatii Carom O
Circulatia rutiera pe DN 12 A Adjud-Miercurea Ciuc a fost deviata, ieri, de la Adjud spre Bacau, in ambele sensuri, drumul fiind blocat de aproximativ 400 de angajati ai Carom Onesti, care au protestat in strada, potrivit Mediafax. Salariatii Carom Onesti protestau, cerand continuarea activitatii combinatului si plata salariilor restante. Oamenii sunt disperati ca nu si-au primit salariile din luna februarie si ca au datorii neachitate. Ei au amenintat ca vor intra in greva foamei, 300 de angajati inscriindu-se pe o lista pentru declansarea acestei forme de protest, in timp ce altii au sustinut ca isi vor da foc daca nu va fi gasita o solutie de mentinere a activitatii combinatului. Salariatii de la Carom Onesti - combinat aflat in procedura de faliment - sunt nemultumiti dupa ce au aflat ca 200 de colegi de-ai lor au fost deja disponibilizati, in timp ce ministrul Finantelor nu ar fi acceptat decat sa fie vandute stocurile de materii prime care mai exista in combinat.
Carom Onesti a acumulat datorii de 10.000 de miliarde de lei la stat si este in procedura de faliment. In ultimele saptamani, administratorul judiciar a incercat gasirea unui procesator care sa mentina instalatiile in functiune si sa le dea de lucru muncitorilor, dar fara succes. Angajatii nu si-au mai primit salariile din februarie si asteapta inchiderea combinatului, mai ales ca a fost anuntata disponibilizarea a circa 1.000 de oameni, incepand cu 18 mai.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.