Debitul maxim al viiturii de pe Dunare va fi atins astazi, cand se vor inregistra 13.900 mc/s pe sectiunea Bazias la intrarea in tara, depasirea insemnata a mediei multianuale pentru luna aprilie - 7.900 mc/s determinand autoritatile sa ia masuri pen
Debitul maxim al viiturii de pe Dunare va fi atins astazi, cand se vor inregistra 13.900 mc/s pe sectiunea Bazias la intrarea in tara, depasirea insemnata a mediei multianuale pentru luna aprilie - 7.900 mc/s determinand autoritatile sa ia masuri pentru prevenirea producerii unor inundatii majore.
Potrivit informarii Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, care contine aceasta estimare, debitele sunt in crestere pe tot sectorul in aval de Portile de Fier. Autoritatile au luat mai multe masuri pentru atenuarea efectelor cresterii apelor.
Astfel, in judetul Ialomita, sunt executate lucrari in zona canalului de irigatii al fostului IAS Fetesti. Digul local de aparare a localitatii Fetesti a fost consolidat si suprainaltat pe o lungime de un sfert de kilometru. In judetul Teleorman continua suprainaltarea cu saci umpluti cu pamant a digului de aparare Islaz-Moldoveni - raul Olt.
In Dolj, in zona Bechet, se actioneaza pentru eliminarea infiltratiilor, iar la Macesu de Jos este suprainaltat digul cu saci umpluti cu pamant.
In Braila, pentru stoparea eroziunii de pe digul Noianu-Chiscani se folosesc folii de polietilena, ancorata cu pari de esenta tare si acoperita cu piatra bruta si cu saci cu pamant. In Calarasi, in incinta Oltenita-Sulari-Dorobantu s-au facut consolidari cu saci de pamant si fascine.
In judetul Tulcea, este suprainaltat dibul local, in aval de localitatea Crisan. Luni dimineata, era terminata suprainaltarea digurilor de la Mila 23, Bestepe si Ilganii de Jos. In zona Tudor Vladimirescu sunt continuate lucrarile de suprainaltare cu saci cu pamant, pentru protejarea locuintelor din zonele mai joase.
La sfarsitul saptamanii trecute, zonele in care s-ar putea produce inundatii au fost vizitate de presedintele Traian Basescu si de premierul Calin Popescu Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.