Veniturile bugetului consolidat al statului au crescut, in anul 2005, cu 17,9 la suta in termeni nominali, si cu 8,1 la suta in termeni reali, iar veniturile din impozitul pe profit au crescut cu 0,8 la suta, potrivit afirmatiilor facute de primarul
Veniturile bugetului consolidat al statului au crescut, in anul 2005, cu 17,9 la suta in termeni nominali, si cu 8,1 la suta in termeni reali, iar veniturile din impozitul pe profit au crescut cu 0,8 la suta, potrivit afirmatiilor facute de primarul Capitalei, Adriean Videanu, intr-o emisiune televizata. Odata cu cresterea veniturilor din impozitul pe profit au scazut veniturile din impozitul pe venit, dar au crescut din celelalte impozite.
Cu toate acestea, in primele doua luni ale anului 2006, rezultatele financiare sunt superioare aceleiasi perioade a anului 2005, a mai spus Adriean Videanu. Astfel, venitul din impozitul pe profit este mai mare cu 14,7 la suta fata de aceeasi perioada a anului 2005, iar venitul din impozitul pe venit a crescut cu 10,4 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut, trendurile fiind extrem de bune. Sectorul privat a avut cea mai mare rata de crestere a investitiilor din ultimii 16 ani, 25 la suta, investitiile straine directe fiind la cel mai mare nivel, aproape 6 miliarde de euro, in anul 2005. (Rompres)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.