Instanta Curtii de Apel Bucuresti se va pronunta, maine, in privinta recursului inaintat de Ovidiu Tender la decizia instantei inferioare care a admis prelungirea mandatului sau de arestare preventiva. Tender a cerut, ieri, instantei Curtii de Apel B
Instanta Curtii de Apel Bucuresti se va pronunta, maine, in privinta recursului inaintat de Ovidiu Tender la decizia instantei inferioare care a admis prelungirea mandatului sau de arestare preventiva. Tender a cerut, ieri, instantei Curtii de Apel Bucuresti sa fie eliberat din arest, sustinand ca aceasta masura luata impotriva sa dauneaza mult imaginii, afacerilor si sanatatii sale. "Sunt vinovat doar ca am crezut in schimbarea ce s-ar fi putut produce la revolutie, dar mentalitatea unor functionari din Ministerul Public a ramas in urma. Cred insa ca aceasta problema de mentalitate se va schimba", a declarat Ovidiu Tender. Avocatii acestuia au cerut, pe de o parte, casarea sentintei Tribunalului Bucuresti, care a admis, in 30 martie, cererea procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare cu inca 29 de zile si trimiterea spre rejudecare la aceasta instanta, in vederea lamuririi unor aspecte ale hotaririi instantei de fond, sau pastrarea spre rejudecare a dosarului de catre instanta Curtii de Apel cu consecinta eliberarii omului de afaceri.
Avocatii au spus, citati de Mediafax, ca instanta care a prelungit mandatul a reprodus fidel motivarea instantei care a luat masura arestarii preventive a lui Tender, desi ar fi trebuit sa analizeze daca sunt indicii noi care sa duca la mentinerea masurii arestarii preventive. De asemenea, avocatii au spus ca procurorii nu au facut dovada faptului ca cercetarea in libertate a lui Ovidiu Tender ar impiedica ancheta prin zadarnicirea adevarului, invocand ca in timpul cercetarilor el s-a prezentat de fiecare data la audieri.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.