Saptamana trecuta s-a aflat sub semnul lichiditatii deosebite a derivatelor pe titlurile petroliere, cu scadenta la jumatatea anului, si bancare, in special Banca Transilvania cu scadenta septembrie.
Liderii de necontestat ai saptamanii au fos
Saptamana trecuta s-a aflat sub semnul lichiditatii deosebite a derivatelor pe titlurile petroliere, cu scadenta la jumatatea anului, si bancare, in special Banca Transilvania cu scadenta septembrie.
Liderii de necontestat ai saptamanii au fost derivatele pe SNP, cu scadenta la jumatatea anului.
"SNP a inregistrat, urmare a ultimelor zvonuri din piata, privind vanzarea pachetului de 8% direct catre angajatii societatii, o scadere a cotatiei de 0,58 - 0,6 unitati pana la nivelul de 0,5 - 0,51, aducand profituri celor care s-au aflat pe vanzare. Cu toate acestea interesul investitorilor este foarte mare, dovada numarul mare de pozitii deschise", comenteaza Mirabela Coos.
Pentru septembrie tranzactiile pe SNP au fost realizate la 0,52 - 0,6 lei. In privinta culoarelor in care asteapta sa fluctueze aceste actiuni pana la finele lui iunie, tranzactiile cu optiuni CALL au trasat in partea superioara rezistente la 0,5860; 0,616; 0,63; 0,6450 si 0,655 lei.
Interesul pentru titlurile TLV cu scadenta septembrie este explicat de Mirabela Coos, de la Broker SA Cluj, prin faptul ca, "dupa ce intrasera intr-un con de umbra, datorita incertitudinii ce plana asupra modului de ajustare a contractelor al caror activ suport va suferi majorari de capital social, comunicatul dat de BMFMS a clarificat situatia, prin procedurile de calcul ale coeficientului de ajustare, putandu-se determina cu aproximatie un pret de tranzactionare".
Bogdan Ungureanu, broker la BT Securities, crede ca "investitorii cu mai mult curaj experimenteaza de pe acum derivatele pe TLV cu scadenta la finele lui septembrie, chiar daca nu se poate vorbi, inca, de o directie clara de evolutie a pretului lor".
Primele tranzactii pe TLV cu scadenta la toamna au fost realizate la 1,4272 - 1,4510 lei, vineri ele coborand la 1,4150 - 1,4310 lei. Pentru finele lui iunie preturile au fluctuat intre 0,86 si 0,9 lei. Tranzactiile cu optiuni CALL si PUT indica pentru jumatatea anului praguri suport la 0,81 si 0,84 lei cel de rezistenta la 1,016 lei, pentru septembrie suporturile aflandu-se la 1,31 - 1,32 lei, iar rezistenta la 1,5 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.