Pentru a marca centenarul de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre tara noastra si Egipt (aprilie 1906-aprilie 2006), la Cairo, a inceput ieri (10 aprilie) "Saptamana culturii romanesti" (10-15 aprilie). Potrivit Ministerului Afacerilor Externe
Pentru a marca centenarul de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre tara noastra si Egipt (aprilie 1906-aprilie 2006), la Cairo, a inceput ieri (10 aprilie) "Saptamana culturii romanesti" (10-15 aprilie). Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), principalele manifestari incluse in acest eveniment vizeaza un colocviu, dedicat sarbatoririi a 100 de ani de relatii diplomatice bilaterale, organizat la Institutul de Studii Diplomatice al MAE egiptean cu participare la nivel de secretari de stat; o expozitie de documente din arhiva diplomatica a Ministerului roman de Externe; proiectia filmului "Diplomatia romaneasca, vocatie europeana si oportunitati globale"; un recital de muzica clasica al pianistei Ilinca Dumitrescu si spectacolul "Vis" din repertoriul Teatrului National "I.L. Caragiale", sustinut de actorul Dan Puric - gazduite de Teatrul Al Gumhurya, apartinand Operei din Cairo; expozitia "Romania vazuta din avion" a artistului fotograf Stefan Petrescu; o gala a filmului romanesc, precum si lansarea emisiunii de timbre "Sfinxul din Bucegi si Sfinxul din Giza". Actiunea, propusa de Ambasada Romaniei la Cairo si organizata de Departamentul Diplomatie Publica din MAE, isi propune sa faca mai bine cunoscuta imaginea tarii noastre in mediile diplomatice, culturale, academice, dar si la nivelul publicului larg egiptean.
Evenimentul se deruleaza si la nivel diplomatic, in acest sens secretarul de stat pentru diplomatie publica Valentin Naumescu va efectua o vizita oficiala in Egipt, in perioada 10-12 aprilie. El va avea intrevederi cu Mona Khashaba, ministru asistent pentru relatiile culturale in MAE egiptean si cu Anwar Ibrahim, subsecretar de stat (adjunct al ministrului) in Ministerul Culturii. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.