Carbochim

Actiunile CBC au fost reluate ieri la tranzactionare, la inchiderea sedintei fiind cotate la 6,2000 RON, cotatia fiind aceeasi ca in ultima sedinta de tranzactionare. Actiunile companiei Carbochim SA Cluj-Napoca (CBC) au fos

Carbochim

Actiunile CBC au fost reluate ieri la tranzactionare, la inchiderea sedintei fiind cotate la 6,2000 RON, cotatia fiind aceeasi ca in ultima sedinta de tranzactionare. Actiunile companiei Carbochim SA Cluj-Napoca (CBC) au fost oprite de la tranzactionare inca de la inceputul saptamanii pentru a permite desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor in data de 9 ianuarie 2006. Potrivit comunicatului transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti, pe ordinea de zi a AGEA s-a aflat discutarea vanzarii pachetului de actiuni de 25 la suta detinut de companie la Carbochim SA la societatea Carboref SA din Cluj-Napoca. Vanzarea a fost aprobata de membrii AGEA prezenti la adunare. Decizia se rasfrange asupra actionarilor inscrisi in Registrul Actionarilor pana la data de 24 ianuarie 2006 se specifica in comunicat.

Rompetrol Rafinare

Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au fost reluate azi la tranzactionare pe principala piata a Bursei de Valori Bucuresti, la inchiderea sedintei fiind cotate la 0,1150, in scadere cu 0,86 la suta fata de ultima sedinta de tranzactionare. Actiunile RRC au fost oprite marti de la tranzactionare pe piata regular a Bursei de Valori Bucuresti, pentru a permite desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor. Potrivit comunicatului transmis de catre Consiliul de Administratie al societatii, membrii AGEA au decis amendarea facilitatii sindicalizate de credit acordata societatii de HVB Bank Romania, Bank Austria Creditanstalt si BCR in cuantum de 110 milioane de dolari, in sensul extinderii obiectului facilitatii de finantare, pe langa titei si pentru achizitia de pacura si gaz condensat. Totodata a fost amendat si contractul de garantie reala mobiliara aferent.

Maxime pe indici

Sedinta de ieri a adus noi maxime istorice pentru principalii indici ai pietei bursiere. Astfel, indicele BET a crescut cu 184,03 puncte, la final atingand valoarea de 7.440,35 de puncte, iar indicele BET-C s-a apreciat cu 95,22 de puncte, pana la valoarea de 4.366,73 de puncte.

Oltchim SA

Bursa de Valori Bucuresti a reluat ieri tranzactionarea titlurilor Oltchim, la finalul sedintei acestea fiind cotate la 0,4300, in crestere cu 7,23 la suta. Compania Oltchim SA Ramnicu Valcea a anuntat ieri convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor pentru data de 9 februarie 2006. Potrivit comunicatului transmis de Consiliul de Administratie al societatii catre Bursa de Valori Bucuresti, pe ordinea de zi a adunarii se afla aprobarea renuntarii de catre societate la caile de atac impotriva sentintei civile pronuntata de Tribunalul Valcea in litigiul cu actionarii minoritari. Obiectul acestui litigiu este hotararea de majorare de capital decisa in august 2003, prin conversia in actiuni a creantelor detinute la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului. Hotararile acestei adunari se rasfrang asupra actionarilor inscrisi in Registrul Actionarilor la data de 28 februarie 2006, la adunare putand sa participe actionari inscrisi pana la data de 1 februarie 2006, se mentioneaza in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.