Comitetul Executiv al LPF a efectuat modificari atat in calendarul Diviziei A, cat si in programul Cupei Romaniei, decizia fiind luata dupa ce Steaua s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA, echipa "ros-albastra" urmand sa dispute pe 20 si 27 aprili
Comitetul Executiv al LPF a efectuat modificari atat in calendarul Diviziei A, cat si in programul Cupei Romaniei, decizia fiind luata dupa ce Steaua s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA, echipa "ros-albastra" urmand sa dispute pe 20 si 27 aprilie partidele cu Middlesbrough. De asemenea, liga a tinut cont si de turneul pe care Nationala il va desfasura in SUA, in perioada 21-28 mai, obtinand de la FIFA si UEFA o dispensa pentru prelungirea campionatului dupa data de 20 mai. In aceste conditii, campionatul va fi intrerupt pentru turneul echipei nationale, urmand ca ultimele doua etape sa se dispute in iunie. Despre aceste ultime etape, Valentin Alexandru, secretarul general al LPF, a spus ca nu este obligatoriu ca meciurile sa se dispute la aceeasi ora. "In viitoarea Adunare Generala a FRF sunt pe ordinea de zi si modificari ale statutului si regulamentului si va fi dezbatuta si propunerea sa se joace doar ultima etapa in aceeasi zi si la aceeasi ora si doar meciurile care decid campioana, participantele in cupele europene sau retrogradatele, daca este cazul", a spus Alexandru.
Record pentru Steaua: doua meciuri in trei zile!
Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a tinut sa precizeze ca ziua Paste, (duminica, 23 aprilie) va fi libera, deoarece meciurile etapei a 24-a se vor disputa vineri, 21 aprilie, si sambata, 22 aprilie. "In ajun de Paste s-a jucat mereu, la denie te duci dupa ora 23, termina toti meciurile pana atunci! Am facut in asa fel incat sa nu ne punem rau nici cu Biserica, nici cu enoriasii, nici cu sustinatorii", a declarat Dragomir. Problema care apare la aceasta etapa este aceea ca Steaua va juca doua partide oficiale, ambele in Bucuresti, in mai putin de 48 de ore: cea din Cupa UEFA cu Middlesbrough (joi, 20 aprilie, cel mai probabil la ora 20,30) si cea din campionat cu FC Farul (sambata, ora 20,30). Dragomir a subliniat ca exista varianta ca partida sa se dispute in ziua de Paste, adica duminica, 23 aprilie, de la ora 11. "FIFA si UEFA ne-au dat insa 36 de ore, deci se incadreaza", a spus seful LPF. Totusi, liga a amanat meciul FCM Bacau - Steaua, programat duminica, 17 aprilie, in etapa a 23-a, acesta urmand a se disputa pe 17 mai, zi in care este programata finala Cupei Romaniei. "Meciul Stelei cu FCM Bacau a fost amanat pentru ca echipa din Ghencea sa pregateasca semifinala de Cupa UEFA", a adaugat Dragomir. Intrebat daca Steaua va trece de Middlesbrough in semifinalele Cupei UEFA, Dragomir a raspuns: "Trece si castiga si finala! Si Rapid castiga daca se califica". Seful ligii a precizat ca nu trebuie sa fie de acord cluburile cu modificarile din calendar, deoarece programul este facut de FRF si LPF. "Am fost ieri dimineata la Mircea Sandu si n-am gasit alta posibilitate. Existau doua variante: fie Nationala sa plece in turneul din SUA fara jucatorii de la Steaua si Rapid, fie sa amanam ultimele doua etape, asa cum era normal si asa cum am si facut. FRF a cerut saptamana trecuta dispensa de la forurile internationale, datorita starii terenurilor si a vremii, si am obtinut termen sa inchidem sezonul pe 10 iunie", a precizat Dragomir.
Argaseala si "Vama" sunt de acord
Directorul executiv al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat ca era normal ca gruparea din Ghencea sa gaseasca intelegere, deoarece fotbalul romanesc, de la FRF pana la ultimul club, are de castigat prin participarea Stelei in Cupa UEFA. "Nu puteam juca daca nu se faceau modificari in calendarul competitional, nu aveam solutii matematice sa evoluam", a spus Argaseala. La randul sau, presedintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, a afirmat ca era normal ca Steaua sa fie ajutata intr-un fel, deoarece reprezinta fotbalul romanesc. "Era normal sa se gaseasca intelegere si pentru Steaua, si pentru echipa nationala", a comentat Dinu Gheorghe. (MIG)
Calendarul intern
al fotbalului
l etapa a 23-a: 14-15-16 aprilie
l restanta din etapa a 20-a: 19 aprilie (Rapid - Otelul)
l etapa a 24-a: 21-22 aprilie
l semifinalele Cupei Romaniei (retur): 26 aprilie (FC National - FC Farul si Petrolul - Rapid)
l etapa a 25-a: 28-29-30 aprilie
l restanta din etapa a 20-a: 3 mai (Steaua - Pandurii)
l etapa a 26-a: 5-6-7 mai
l etapa a 27-a: 12-13-14 mai
l finala Cupei Romaniei: 17 mai
l restanta din etapa a 23-a: 17 mai (FCM Bacau - Steaua)
l etapa a 28-a: 19-20-21 mai
l etapa a 29-a: 2-3-4 iunie
l etapa a 30-a: 6-7 iunie


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.