Guvernul ar putea discuta, in sedinta din aceasta saptamana, proiectul de lege privind tranzactionarea creantelor comerciale la Bursa Romana de Marfuri (BRM), a declarat, ieri, pentru Mediafax, Oana Spinciu, director al Departamentului de Legislatie
Guvernul ar putea discuta, in sedinta din aceasta saptamana, proiectul de lege privind tranzactionarea creantelor comerciale la Bursa Romana de Marfuri (BRM), a declarat, ieri, pentru Mediafax, Oana Spinciu, director al Departamentului de Legislatie si Dezvoltare al BRM. Proiectul de act normativ prevede ca datoriile unor firme catre altele vor putea fi vandute la un pret mai mic decat valoarea lor nominala, diferenta urmand sa fie deductibila fiscal, a spus Spinciu. "Acea societate care a emis factura va putea sa o vanda prin ringul organizat de BRM. Diferenta dintre valoarea nominala a facturii si cea recuperata va fi deductibila la calculul impozitului pe profit", a precizat reprezentantul BRM. Potrivit acesteia, functionarea pietei va permite eliminarea blocajelor financiare din economie, intrucat creantele vor putea fi transformate in lichiditati in circa trei zile de la cesionare. Pe termen lung, autoritatile au in vedere si tranzactionarea creantelor bugetare. Proiectul de lege privind infiintarea pietei creantelor a fost elaborat de Ministerul Finantelor Publice, in colaborare cu BRM. Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Catalin Doica a declarat, la inceputul lunii martie, ca vor fi tranzactionate creantele comerciale reprezentand maximum 20% din portofoliul creantelor detinute, mai vechi de un an. In prima faza vor fi tranzactionate numai creantele comerciale, nu si cele bugetare, acestea urmand sa fie listate dupa perfectionarea sistemului de administrare. Doica a estimat ca listarea crentelor la Bursa de Marfuri ar putea fi realizata in termen de maximum doua luni de la data adoptarii legii. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.