La orele 18.00, in aceasta dupa-amiaza, la sediul Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti, va fi vernisata expozitia "Dantesca" a pictorului Nicolae Stoian. Din perspectiva cunoscutei pictorite Wanda Mihuleac, aflam ca "in demersu
La orele 18.00, in aceasta dupa-amiaza, la sediul Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso" din Bucuresti, va fi vernisata expozitia "Dantesca" a pictorului Nicolae Stoian. Din perspectiva cunoscutei pictorite Wanda Mihuleac, aflam ca "in demersurile sale (Nicolae Stoian - n.n.) picturale sau sculpturale converg mai toate elementele contradictorii care ne definesc: inauntrul si in afara, sacrul si profanul, insesizabilul apropiat si nenumitul indepartat. Limbajul sau este evident <<plastic>>, dar nu numai atat". Nicolae Stoian este membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1991 si absolvent, in 1989, al Academiei de Arta (Facultatea de Arte Plastice si Decorative). Din '99 preda educatie plastica la Liceul Teoretic Bilingv "Ion Neculce", unde a fondat Cercul de Desen "Neo-Accent", iar din 2005 este profesor de desen la Scoala Italiana "Aldo Moro". Intre expozitiile personale se numara "Femeia" (Galeria Korbiens din Mannheim, Germania, 1992), "Pseudo" (Caminul Artei Bucuresti, 1994), "Nudul", Galeria Bei Der Komedie, Augsburg, Germania, 1995 si Galeria Europe, Brasov, 2005), "Eclipsa" (World Trade Center, Bucuresti, 1999), "Trup si suflet" (Galeria ET, Lowenstein, 2003). Expozitia "Dantesca" va fi deschisa pentru public pana pe 12 mai. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.