Fostul ministru al Justitiei, Gavril Iosif Chiuzbaian, impotriva caruia actualul ministru Monica Macovei a facut o sesizare penala pentru modul de numire a unor notari, sesizare in care sunt vizati si alti fosti ministri ai Justitiei, a facut ieri o
Fostul ministru al Justitiei, Gavril Iosif Chiuzbaian, impotriva caruia actualul ministru Monica Macovei a facut o sesizare penala pentru modul de numire a unor notari, sesizare in care sunt vizati si alti fosti ministri ai Justitiei, a facut ieri o declaratie de presa. Chiuzbaian acuza "vanatoarea de vrajitoare" declansata la nivelul Ministerului Justitiei si arata ca, desi nu a profesa niciodata ca notar, numirea sa ca notar public, la 2 septembrie 1996, s-a facut perfect legal. Chiuzbaian mentioneaza faptul ca Macovei a pierdut deja mai multe procese in care a contestat ordinea de numire a unor notari, acreditand ideea ca sesizarea penala a fost facuta din "sentiment de frustrare si temandu-se ca va pierde si celelalte procese". Chiuzbaian afirma ca personal nu a numit notar decat o singura persoana de pe "lista neagra" a lui Macovei, respectiv pe Gabriela Gaspar, ordin reconfirmat ulterior de ex-ministrul Valeriu Stoica. Fata de aceste considerente, Gavril Iosif Chiuzbaian califica acuzatiile lui Macovei drept "o actiune de propaganda ieftina descalificanta si dezonoranta pentru initiatorii ei" si anunta ca daca nu se va pune capat "notariadei" va sesiza Asociatia Internationala a Juristilor Democrati de la Bruxelles cu privire la "adevarata fata a reformei sistemului judiciar din Romania, care a cunoscut in ultimii ani numeroase sincope generate si de masurile neconstitutionale initiate de Ministerul Justitiei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.