Consiliul General al Municipiului Bucuresti a impus societatii Apa Nova sa investeasca in reabilitarea retelelor telescopice, o hotarare in acest sens fiind adopta in ultima sedinta a consilierilor municipali. Actul normativ va intra in vigoare dupa
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a impus societatii Apa Nova sa investeasca in reabilitarea retelelor telescopice, o hotarare in acest sens fiind adopta in ultima sedinta a consilierilor municipali. Actul normativ va intra in vigoare dupa validarea de catre Prefectura Capitalei. Interventiile pentru contorizarea retelelor telescopice se vor realiza de catre Apa Nova pe baza proiectelor elaborate in anul 2004. Evaluarea costurilor lucrarilor va fi facuta de catre un expert independent, iar finantarea acestora va fi asigurata de Apa Nova. Reprezentantii societatii sustin ca lucrarile nu sunt prevazute in contractul de concesiune semnat cu municipalitatea, si de aceea vor determina o ajustare tarifara destinata sa compenseze investitiile Apa Nova.
Intr-adevar, in actul normativ adoptat de CGMB se stipuleaza, la art. 2, ca "SC Apa Nova Bucuresti SA va finanta si realiza lucrarile de punere in conformitate a retelelor telescopice dupa aprobarea unei Ajustari Extraordinare a Tarifului ("ExTA"), in conformitate cu Contractul de Concesiune. Calcului deExTA se va face tinand cont de Raportul intocmit de un inginer evaluator de costuri, independent, selectat de Comisia de Experti Internationali". Apa Nova va organiza licitatiile necesare pentru demararea lucrarilor, care urmeaza sa fie finalizate in termen de trei ani de la data aprobarii ajustarii tarifare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.