Ultimul Targ de antichitati s-a desfasurat in acest weekend la Bucuresti in curtea Palatului Sutu. Evenimentul este patronat de Clubul Filatelic din capitala si gazduita de Muzeul Municipiului Bucuresti. Targul de Antichitati are o traditie de aproap
Ultimul Targ de antichitati s-a desfasurat in acest weekend la Bucuresti in curtea Palatului Sutu. Evenimentul este patronat de Clubul Filatelic din capitala si gazduita de Muzeul Municipiului Bucuresti. Targul de Antichitati are o traditie de aproape un deceniu si se organizeaza anual de trei, chiar de patru ori incepand cu anul 1998. Cu aceasta ocazie se aduna zeci sau chiar sute de filatelisti, numismati si bibliofili. Aici se vand de la marci postale, carti postale, monede romane si dacice, bancnote din cele mai indepartate tari, statuete din bronz sau alama, carti cu valoare istorica, picturi si schite ale unor pictori consacrati, piese de mobilier, insigne comuniste sau naziste, titluri de valori si actiuni emise de firme demult defuncte, obiecte de uz caznic folosite cu cateva decenii in urma. Printre vanzatori si cumparatori apar fete cunoscute din lumea expertilor de arta, dar si medici si profesori universitari renumiti.
Unii comercianti vin tocmai din Cluj, Timisoara sau Iasi pentru a-si expune vechiturile. Sunt colectionari care fac mici averi participand la Targul de Antichitati. (L.K.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.