Ion Iliescu si Petre Roman mai incearca o data lansarea Polului Social, dupa ce au avut, de-a lungul ultimului an, mai multe tentative esuate de acest gen. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Iliescu si Roman pregatesc, pentru perioada urmatoare,
Ion Iliescu si Petre Roman mai incearca o data lansarea Polului Social, dupa ce au avut, de-a lungul ultimului an, mai multe tentative esuate de acest gen. Potrivit unor surse citate de Mediafax, Iliescu si Roman pregatesc, pentru perioada urmatoare, lansarea Polului Social ca o structura institutionala care sa actioneze precum o "cupola" pentru partidele din zona de stanga a esichierului politic si care sa includa, pe langa PSD si FDR, formatiuni ecologiste si sindicale. Potrivit surselor citate, printre partidele vizate se afla PSD, Forta Democrata, condusa de Roman, Partidul Socialist, PIN, la acest moment purtandu-se negocieri si cu membri ai PRM. Din noua structura politica se preconizeaza ca va face parte si o componenta "verde", dar si structuri ale pensionarilor si ale sindicalistilor. Aceleasi surse au mai spus ca Petre Roman a avut o serie de intalniri, in ultima perioada, cu Ion Iliescu, la biroul senatorului PSD din strada Atena, o noua intrevedere a celor doi urmand sa aiba loc maine. Totodata, cei doi autori ai proiectului vor initia o noua dezbatere despre situatia actuala a stangii, pe data de 3 mai. Ultima dezbatere de acest gen a avut loc acum doua luni si la ea au participat, printre altii, mai multi senatori si deputati PSD. Desi a fost invitat la acea prima intalnire, organizata de presedintele FDR, Petre Roman, la sediul partidului sau, si unde i se rezervase un loc in prezidiu, alaturi de Iliescu si Roman, presedintele PSD, Mircea Geoana, a declinat in ultima clipa invitatia. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.