Aproape doua treimi din soselele principale ale Bucurestiului vor intra in reparatii, incepand cu luna mai, insa programul de asfaltare a inceput pe drumurile fara gropi ale orasului, primarul general Adriean Videanu explicand, duminica, de ce lucrar
Aproape doua treimi din soselele principale ale Bucurestiului vor intra in reparatii, incepand cu luna mai, insa programul de asfaltare a inceput pe drumurile fara gropi ale orasului, primarul general Adriean Videanu explicand, duminica, de ce lucrarile au fost declansate tocmai pe aceste artere.
"Am vazut preocuparile multora, unii chiar contrariati de faptul ca incepem reabilitarea cu anumite portiuni de drumuri care, in opinia unora, ar avea nivelul de servicii destul de bun incat sa nu fie nevoie sa intervenim. Este nevoie de o explicatie suplimentara. Anul trecut s-au licitat o suta de bulevarde principale, in programul multianual de intretinere. Societatile respective au obligatia sa mentina drumul la nivelul de servicii solicitat de primarie. In momentul de fata este nevoie de aceasta interventie, pentru inlocuirea stratului de uzura, ca sa nu fim nevoiti, la anul, sa intervenim la infrastructura, care ar insemna mai multe costuri. Una este aspectul vizual al starii drumului, alta este nivelul de servicii pe care il constata consultantul, prin masuri specifice", a afirmat Videanu, intr-o conferinta de presa.
Un exemplu de astfel de interventie oferit de primarul general a fost Bulevardul Magheru: "De exemplu, pe Magheru se observa dungi transversale in carosabil care, daca nu se reabiliteaza acum, la anul vom fi nevoiti sa facem sapaturi de jumatate de metru - un metru ca sa aducem drumul la un nivel de serviciu impecabil. Protejam astfel infrastructura drumului, care este destul de costisitoare ca timp si ca pret", a precizat edilul Bucurestilor. Lucrarile de intretinere a bulevardelor sunt necesare pentru ca ofera o alternativa viabila de trafic pentru perioada verii, cand in Bucuresti vor fi declansate simultan lucrari de reabilitare a 230 de artere principale, a mai spus Videanu. "Avem un program de coordonare a interventiei lucrarilor. Pe axa nord-sud se intervine pana in mai-iunie, pentru a asigura conditii minime de fluidizare a circulatiei pe timpul verii, cand vom avea alte lucrari consistente de reabilitare a drumurilor", a explicat primarul general. Videanu este de parere ca perioada aleasa va crea un disconfort minim bucurestenilor, majoritatea fiind plecati in concediu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.