Prima editie a unui festival de primavara de jazz va avea loc, intre 14 si 16 aprilie, la sala Centrului de Proiecte Culturale al Primariei - ArCuB si in mai multe cluburi din Capitala, relateaza Mediafax. Jazzy Spring Festival isi propune, potrivit
Prima editie a unui festival de primavara de jazz va avea loc, intre 14 si 16 aprilie, la sala Centrului de Proiecte Culturale al Primariei - ArCuB si in mai multe cluburi din Capitala, relateaza Mediafax. Jazzy Spring Festival isi propune, potrivit organizatorilor, sa umple un gol in stagiunea de jazz a Bucurestiului, un oras care are un singur festival de profil, in luna octombrie. Vor participa nume cunoscute ale jazz-ului autohton - Johnny Raducanu, Marius Popp, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Ion Baciu jr., Teodora Enache, Cristian Soleanu -, precum si grupurile internationale Eldad Tarmu-Cengis Baysal, Interzone 2006 si Nicholas Simion - The Wild Dogs. Spectacolele vor avea loc la sala ArCuB. In paralel se vor desfasura workshop-uri, lansari de carte ("Dialoguri neprotocolare" de Alex. Vasiliu) si CD (Marius Popp- "Essentilas", Maurice de Martin - The Berlin Composers Orchestra), jam sessions in cluburile Art Jazz si Prometheus. Doua dezbateri pe temele "Muzica in contextul cultural romanesc actual" si "Este posibil un Jazz in Romania ?" vor avea loc in 15, respectiv 16 aprilie, la clubul Green Hours si la ArCuB.
Festivalul se deschide vineri seara cu vernisajul expozitiei foto "Jazz sub Ceausescu" a lui Emilian Savescu. Organizatorii spun ca evenimentul e menit sa promoveze arta jazz-ului, muzicienii romani avand posibilitatea sa se exprime "in conditii tehnice superioare celor din cluburi" si sa cunoasca artisti straini. Festivalul, organizat de Primaria Capitalei si Asociatia Culturala Interzone, este parte a unui program mai mare al municipalitatii, Primavara Culturala Bucuresteana, ce a inceput cu Festivalul International de Film B-EST (27 martie - 2 aprilie) si va continua cu un turneu al Piccolo Teatro din Milano, cu un Festival International Shakespeare (o prelungire in Bucuresti a evenimentului de la Craiova) si cu Jeunesses Musicales. Biletele la spectacolele de jazz de la sala ArCuB, in valoare de 21 lei si 10,5 lei, se gasesc la casieria salii. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.