Inclusa in seria de programe cultural-artistice derulate de FIFA cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal (9 iunie-9 iulie, in 12 orase din Germania), expozitia "Fotbalul, limbaj universal" va fi vernisata in aceasta dupa-amiaza (10 aprilie), la ore
Inclusa in seria de programe cultural-artistice derulate de FIFA cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal (9 iunie-9 iulie, in 12 orase din Germania), expozitia "Fotbalul, limbaj universal" va fi vernisata in aceasta dupa-amiaza (10 aprilie), la orele 18.00, la Institutul Goethe din Bucuresti. Cele peste 50 de fotografii, semnate de nume importante (Cartier-Bresson, Economopoulos, Gruyaert, Koudelka, List s.a.), surprind cele mai neasteptate imagini legate de acest sport, din toate colturile lumii; nu se concentreaza neaparat pe figurile faimoase ale fotbalului, ci fac mai degraba dovada ca fotbalul este o componenta stabila si universala a culturii cotidiene: nici o categorie profesionala sau de varsta nu este exclusa. Participa barbati si femei, hindusi, musulmani si crestini; oriunde si oricand. Mereu in prim-plan: balonul, poarta si publicul entuziast. Expozitia "Fotbalul, limbaj universal" este organizata de Goethe-Institut si agentia Magnum Photos. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.