Senatorul PD Marius Marinescu (foto) a atacat ieri dur Fondul Proprietatea, spunand ca este "un Megasafi al zilelor noastre, o escrocherie mascata, prin care se urmareste acapararea unei parti semnificative din avutia nationala", care are la temelie
Senatorul PD Marius Marinescu (foto) a atacat ieri dur Fondul Proprietatea, spunand ca este "un Megasafi al zilelor noastre, o escrocherie mascata, prin care se urmareste acapararea unei parti semnificative din avutia nationala", care are la temelie "persoane care au legatura cu defunctul fond Safi". "La temelia acestei <<constructii>> regasim persoane care au legatura cu defunctul fond Safi, demnitari din Executiv si din Parlament, o increngatura de nasi, fini, fii, cumnati, fosti parteneri de afaceri si asociati in firme, oameni care au renuntat la privilegiile conferite de functii de demnitate publica pentru a <<activa>> in Fondul Proprietatea", a explicat democratul intr-un comunicat de presa. El a insistat ca exista grupuri de interese care speculeaza problema proprietarilor deposedati abuziv in timpul comunismului, acestia urmarind acapararea celor mai profitabile societati economice romanesti. Solutia pe care o vede Marinescu este restituirea in natura a imobilelor preluate abuziv iar, in cazurile in care acest lucru este imposibil, acordarea de despagubiri financiare. Senatorul PD a mai sustinut ca instituirea Fondului Proprietatea a fost "strecurata cu viclenie" in pachetul privind reforma Justitiei pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, astfel incat sa fie ocolita dezbaterea parlamentara in cele doua Camere pe un astfel de subiect extrem de sensibil. Marinescu a fost de parere ca cea mai buna solutie in ceea ce priveste Fondul Proprietatea este stoparea transformarii monopolului de stat intr-un monopol privat, aflat in slujba unui grup de interese, astfel incat sa fie impiedicata o noua campanie de inselare si escrocare a oamenilor de buna credinta.
Presedintele Camerei Bogdan Olteanu (PNL) a declarat sambata ca aceia care critica in prezent Fondul Proprietatea au interesul sa scada valoarea actiunilor fondului si apoi sa le cumpere ieftin. "Presiunile care se fac acum asupra Fondului Proprietatea lovesc tocmai in cei pe care statul vrea sa-i despagubeasca de 60 de ani. Estimam la 4-5 miliarde de euro valoarea acestui fond. Astfel, ii vom putea despagubi in mod onest pe proprietari. Oamenii nu vor mai fi obligati sa vanda la preturi mici", a sustinut liberalul. (R.G.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.