Grupul spaniol de constructii Ferrovial a lansat o oferta de 8,75 de miliarde euro pentru preluarea companiei britanice de administrare a aeroporturilor BAA. Reuters reaminteste ca BAA a respins o oferta anterioara neangajanta din partea Ferrovial, d
Grupul spaniol de constructii Ferrovial a lansat o oferta de 8,75 de miliarde euro pentru preluarea companiei britanice de administrare a aeroporturilor BAA. Reuters reaminteste ca BAA a respins o oferta anterioara neangajanta din partea Ferrovial, de aceeasi valoare, iar presa a relatat ca actionari importanti ai companiei britanice au solicitat partii spaniole imbunatatirea propunerii. Potrivit unui comunicat, Ferrovial a cerut conducerii BAA sa recomande oferta actionarilor. Desi raspunsul companiei britanice nu este deocamdata cunoscut, informatiile referitoare la lansarea ofertei Ferrovial au determinat deja o crestere cu 2% a cotatiei actiunilor BAA, dar mentinerea nivelului de pret a determinat o scadere a avansului valorii de piata a titlurilor. Oferta va fi finantata de Citigroup, Royal Bank of Scotland, Santander, HSBC si Calyon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.