Incepand cu 1 iulie 2007, factura emisa de Distrigaz Sud (DGS) se va referi la consumul efectiv de energie, in kWh, in loc de metri cubi de gaze consumate, a anuntat, intr-o conferinta de presa, directorul general adjunct al companiei, Dan Pantilie.
Incepand cu 1 iulie 2007, factura emisa de Distrigaz Sud (DGS) se va referi la consumul efectiv de energie, in kWh, in loc de metri cubi de gaze consumate, a anuntat, intr-o conferinta de presa, directorul general adjunct al companiei, Dan Pantilie. Acesta a explicat ca energia produsa de gaze se va masura cu cromatografe sau calorimetre la intrarea in sistemul de distributie al DGS si a aratat ca, in Romania, in prezent, nu exista un organism independent care sa controleze aceste masuratori. Oficialii DGS au apreciat ca puterea calorica a unui metru cub de gaze este de aproximativ 10 kilowat-i pe ora. Clientii companiei nu vor resimti in facturi aceste modificari, care sunt impuse de legislatia romaneasca, in urma armonizarii cu cea europeana. Din 2008, compania isi propune sa castige in rentabilitate, ceea ce va duce la scaderea tarifului la consumator. Pentru 2006, investitiile prevazute se ridica la circa 100 de milioane de euro, din care jumatate se va aloca reabilitarii a 500 de kilometri de retea, iar 20 de milioane de euro se vor aloca dezvoltarii retelei cu alti aproximtiv 500 km de conducta. In 2005, Distrigaz Sud a construit 70 km de conducta si a reabilitat alti 250 km. Legat de salariile lucratorilor, directorul general Distrigaz Sud, Bernard Arnaud, a anuntat ca acestea cresc cu 10%, de la 1 aprilie. Salariul mediu in cadrul companiei este de 300 de euro. Gaz de France controleaza 51% din capitalul DGS, restul actiunilor fiind detinute de stat, prin Ministerul Economiei si Comertului. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.