Episcopul Giurgiului, dr. in teologie Ambrozie, a fost intronizat duminica de Prea-Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, relateaza Rompres. La slujba de intronizare, i
Episcopul Giurgiului, dr. in teologie Ambrozie, a fost intronizat duminica de Prea-Fericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu, relateaza Rompres. La slujba de intronizare, inaltii ierarhi au sosit pe jos, in alai, prin centrul orasului, de la sediul Episcopiei la Catedrala municipiului care a devenit cu aceasta ocazie Catedrala Episcopala.
Alaiul bisericesc a fost deschis de tineri calare pe cai, urmati de copii imbracati in costume populare. Din alai au facut parte si primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, prefectul judetului, Norut Stanisteanu, presedintele consiliului judetean, Victor Boiangiu, si alte autoritati locale si judetene. La catedrala episcopala a fost oficiata Sfanta Liturghie de insusi PreaFericitul Teoctist, dupa care s-a dat citire gramatei mitropolitane de instalare si decretului prezidential de recunoastere a functiei de Episcop de Giurgiu. "Asistam iata, la o asemenea bucurie, infiintarea Eparhiei Giurgiului, realizata prin hotararea Sfantului Sinod si sprijinul autoritatilor locale, de abia acum biserica aceasta in care ne aflam, pe deplin se numeste catedrala pentru ca are scaunul episcopal ocupat", a declarat in timpul slujbei de intronizare PreaFericitul Teoctist. In continuare, Teoctist i-a inmanat lui Ambrozie carja episcopala care poarta insemnul patronului spiritual al municipiului Giurgiu, Sfantul Gheorghe, dupa care Episcopul de Giurgiu a ocupat scaunul episcopal amenajat special in incinta catedralei. "Pe cat de covarsitoare este maretia acestei zile pentru viata mea de arhiereu al bisericii lui Hristos, pasind astazi in noua misiune de episcop, cu atat mai mare este sarbatoarea urbei si obstii crestine a cetatii Giurgiului care inscrie o pagina noua de viata spirituala, dar si de istorie, aceea de scaun episcopal", a declarat imediat dupa intronizare, Episcopul de Giurgiu, dr. Ambrozie. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.