Doi deputati celebri ai PD, Iulian Barsan si Constantin Petrea, vor desfiintarea CNSAS. Pentru o asemenea doleanta ii recomdanda, ce-i drept si trecutul politic, dar si activitatea legislativa uluitoare desfasurata de la inceputul mandatului. Fosti m
Doi deputati celebri ai PD, Iulian Barsan si Constantin Petrea, vor desfiintarea CNSAS. Pentru o asemenea doleanta ii recomdanda, ce-i drept si trecutul politic, dar si activitatea legislativa uluitoare desfasurata de la inceputul mandatului. Fosti membri ai PCR, pana la caderea comunismului, cei doi alesi ai PD au idei legate de CNSAS, in ciuda faptului ca in Parlament activitatea lor tinde vertiginos spre zero. Daca Iulian Barsan s-a obosit sa deschida gura doar la depunerea juramantului catre tara si popor, Constantin Petrea se mandreste cu cinci luari de cuvant in plen, una mai interesanta decat alta. Astfel, Petrea a reusit performanta sa ia cuvantul de cinci ori in doi ani, pentru a spune acelasi lucru. Cu mici variatiuni si nuante demne de luat in seama . "Stimati colegi, propun cinci minute cu un minut", "Stimati colegi, propun cinci cu unu", "Propun cinci minute cu unu", "Propun cinci minute pentru dezbateri generale, cu un minut pentru fiecare interventie", "Propun cinci minute cu un minut". Si logoreea deputatului se opreste aici. Cat despre valoroasele lor teorii legate de CNSAS, cei doi deputati democrati se simt in masura sa deschida gura, tocmai prin prisma trecutului comunist, pe care au tendinta sa-l transforme intr-o virtute. "Am fost membru de partid, lucru pe care l-am declarat public. Dupa 1989, timp de sase ani nu am facut politica. Mi-am dat doctoratul. Nu am avut functii de conducere, dar este o lege (n.r.-a lustratiei) care vine tarziu. Daca o aplicam in anii '90 era o treaba, dar acum nu are nici un rost", s-a confesat Barsan. Tot el a ajuns la concluzia ca arhiva CNSAS ar trebui sa fie libera pentru orice ziarist, iar Consiliul ar trebui desfiintat pentru ca este un mare consumator de bani. Aici si-a dat cu parerea si Constantin Petrea, daca nu pentru a propune "cinci minute cu unu", asa cum a invatat, ci pentru a propune desfiintarea CNSAS, folosit acum, dupa parerea sa avizata, pentru platirea unor polite politice. (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.