Societatea autorilor americani - Writers Guild of America - a desemnat "Casablanca" drept cel mai bun scenariu de film dintr-o lista de 101 de lungi metraje, informeaza sambata Reuters. Scenariul filmului "Casablanca", realizat in anul 1943 de Michae
Societatea autorilor americani - Writers Guild of America - a desemnat "Casablanca" drept cel mai bun scenariu de film dintr-o lista de 101 de lungi metraje, informeaza sambata Reuters. Scenariul filmului "Casablanca", realizat in anul 1943 de Michael Curtiz, in care rolurile principale revin lui Ingrid Bergman si Humphrey Bogart, este semnat de Howard Koch si de fratii Julius si Philip Epstein.
Dupa "Casablanca", in clasamentul celor mai bune scenarii de film intocmit de Writers Guild of America figureaza "Nasul", semnat de scriitorul Mario Puzo si regizorul Francis Ford Coppola, "Chinatown" (Robert Towne), "Citizen Kane" (Herman Mankiewicz si Orson Welles), apoi "Eve", de Joseph Mankiewicz. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.