Gigantul aeronautic Boeing, acuzat ca a vandut ilegal aparate dotate cu un echipament electronic utilizabil in scopuri militare, a fost de acord cu decizia autoritatilor americane de a plati o amenda in valoare de 15 milioane de dolari. Associated Pr
Gigantul aeronautic Boeing, acuzat ca a vandut ilegal aparate dotate cu un echipament electronic utilizabil in scopuri militare, a fost de acord cu decizia autoritatilor americane de a plati o amenda in valoare de 15 milioane de dolari. Associated Press, care a transmis aceasta stire, preciza ieri ca este cea mai mare amenda aplicata vreodata pentru violarea legislatiei americane ce reglementeaza exporturile de materiale militare. Acuzatiile la adresa companiei Boeing se refera, concret, la vanzarea, in perioada 2000 - 2003, a 94 de avioane comerciale dotate cu un echipament electronic de tipul QRS-11, ce se gaseste de regula la sistemele de orientare ale rachetelor Maverick. Pentru a livra asemenea sisteme, precizeaza AP, sunt obligatorii licente speciale de export.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.