Compania BAE Systems, fosta British Aerospace, a confirmat informatiile conform carora intentioneaza sa-si vanda pachetul de 20% din actiunile Airbus, cel mai mare constructor de avioane de pasageri din lume. BAE Systems construieste aripile pentru
Compania BAE Systems, fosta British Aerospace, a confirmat informatiile conform carora intentioneaza sa-si vanda pachetul de 20% din actiunile Airbus, cel mai mare constructor de avioane de pasageri din lume. BAE Systems construieste aripile pentru avioanele de pasageri Airbus si are in jur de 13.000 de angajati la uzinele din nordul Tarii Galilor si din sud-vestul Angliei.
Se crede ca BAE Systems ar putea obtine in jur de cinci miliarde de dolari pentru pachetul sau de actiuni, bani pe care i-ar putea folosi ca sa-si extinda afacerile in industria apararii din SUA. Potrivit BBC, cel mai probabil cumparator al pachetului de 20% din actiunile Airbus este compania EADS, un grup francezo-spaniolo-german care detine restul pachetului. 30% din actiunile EADS apartin grupului german Daimler Chrysler. Alte 30%, de o companie franceza care, la randul ei, este pe jumatate in proprietatea Guvernului francez. 35% din actiunile EADS sunt detinute de public, iar restul de o companie spaniola. In Marea Britanie, vestea acestei tranzactii a fost intampinata cu neliniste si temeri ca cei 13.000 de angajati de la Britsol si din Tara Galilor si-ar putea pierde slujbele, desi un purtator de cuvant al Airbus a declarat ca Marea Britanie va ramane un pilon important pentru compania Airbus.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.