Taxele antidumping la importurile de incaltaminte provenita din China si Vietnam au intrat deja in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute. Ele sunt evaluate acum la 4,8 la suta in cazul pantofilor chinezesti si 4,2 la suta la cei vietnamezi, urmand
Taxele antidumping la importurile de incaltaminte provenita din China si Vietnam au intrat deja in vigoare la sfarsitul saptamanii trecute. Ele sunt evaluate acum la 4,8 la suta in cazul pantofilor chinezesti si 4,2 la suta la cei vietnamezi, urmand ca ele sa creasca progresiv pana in luna septembrie.
Atunci, precizeaza surse europene citate de Associated Press, ele vor fi de 19,4 la suta la pantofii din China si de 16,8 la suta la cei din Vietnam.
Dupa cum se stie, cei 25 membri ai UE au decis instituirea taxelor respective luna trecuta, dupa ce Comisia Europeana a identificat "probe clare" ale unor practici de dumping la pantofii din piele.
Statistici oficiale europene au stabilit ca importurile de pantofi din piele fabricati in China au crescut in perioada 2004-2005 cu 450 la suta si cu 1.000 la suta in perioada 2001-2005, ajungand in prezent la 241 milioane euro.
In privinta importurilor de pantofi vietnamezi, cresterile au fost ceva mai mici, din cauza concurentei Chinei, ele fiind doar de 95 la suta in perioada 2001-2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.