Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) a criticat, duminica, o serie de lipsuri pe care le-ar avea proiectul de lege privind calitatea invatamantului si cel al legii caminelor private, acordarea discriminatorie a unor facilitati, da
Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) a criticat, duminica, o serie de lipsuri pe care le-ar avea proiectul de lege privind calitatea invatamantului si cel al legii caminelor private, acordarea discriminatorie a unor facilitati, dar si politizarea organizatiilor studentesti. Reprezentantii ASUB au sustinut, intr-o conferinta de presa, ca proiectul de lege privind calitatea invatamantului demonstreaza inconsecventa in politica educationala si ca nu reprezinta interesele studentesti. Totodata, ASUB critica faptul ca, in acest proiect, partea teoretica si cea practica nu sunt corelate si ca se mentin obiectele de studiu depasite. "Ne temem ca in spatele acestui proiect de lege sa nu fie o diversiune pentru schimbarea rectorilor, pe criterii politice", a declarat George Padure, lider al ASUB. Stundentii solicita organizarea unei dezbateri publice pe problema situatiei invatamantului din Romania, pentru a fi analizate toate aspectele reclamate de ei. Totodata, ASUB critica protocolul incheiat anul trecut intre Ministerul Educatiei si Cercetarii si organizatiile studentesti, sustinand ca, prin acest act, nu au fost rezolvate problemele legate de camine si de facilitatile pentru transport. Reprezentantii Asociatiei sustin ca numai zece la suta dintre studenti ar beneficia de reducerea cu 50 la suta a tarifelor la transport si ca reabilitarea caminelor nu a fost facuta in mod corespunzator. Potrivit ASUB, o mie de studenti "au ramas pe drumuri" pentru ca nu au putut fi cazati in caminele reabilitate incomplet. "S-a renuntat la reabilitarea bucatariilor, a holurilor si la consolidarea exterioara a caminelor", a sustinut Padure, care a adaugat ca, pentru 16 camine, a fost alocata suma de 10 milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.