Ceea ce se realizeaza in Romania din activitatea turistica este mult mai putin decat ce reusesc sa faca vecini nostri, Ungaria si Bulgaria. Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat in vizita ieri la Targul National de Turism de la Romexpo, a afirmat
Ceea ce se realizeaza in Romania din activitatea turistica este mult mai putin decat ce reusesc sa faca vecini nostri, Ungaria si Bulgaria. Premierul Calin Popescu Tariceanu, aflat in vizita ieri la Targul National de Turism de la Romexpo, a afirmat ca trebuie sa ne uitam la tarile din jurul nostru si, atat autoritatile centrale cat si cele locale sa faca eforturi pentru a relansa turismul in Romania. "Prezenta mea este justificata de necesitatea de a promova turismul romanesc, necesitea de a investi in turism. In al doilea rand, prezenta mea este data de necesitatea de a face ceea ce toate celelalte tari fac: turismul trebuie sa fie o activitate aducatoare de venituri si sa fie un sector care creeaza valoare adaugata si nu consuma", a declarat Tarciceanu. El a facut comparatie cu tarile care ne inconjoara, si a dat ca exemplu Ungaria si Bulgaria in care turismul are o contributie importanta la PIB. Premierul a afirmat ca in Romania, din pacate, situatia este mult mai proasta si acest lucru se mai datoreaza si infrastructurii, care nu este adaptata. "Guvernul, autoritatile centrale si cele locale au un rol foarte important de jucat. De curand am aprobat cateva programe care fac parte dintr-o strategie de relansare a turismului. Aceste programe nationale, cand vor fi puse in practica, vor contribui in mod esential la schimbarea profilului turismului romanesc", a spus premierul, amintind de programele ce vizeaza domeniul schiabil din Carpati, Delta Dunarii si Litoralul.
Seful Executivului a mai spus ca prezenta lui Targ reprezinta un semn pe care autoritatile il dau pentru promovarea turismului, a potentialului turistic al Romaniei. "M-as bucura foarte mult daca tot mai multi romani ar avea posibilitatea de a-si petrece vacanta peste hotare dar, inainte de orice, vreau sa promovez turismul in Romania, pentru romani si pentru straini. De aceea, ma simt obligat sa spun ca Romania este o destinatie sigura pentru turism din toate punctele vedere", a mai spus Tariceanu. El a afirmat ca nu s-a gandit inca unde isi va petrece vacanta insa, cel mai probabil, ca si anul trecut, va alege sa ramana in tara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.