Veselin Topalov, campion mondial, a castigat ieri, in 43 de mutari, al doilea meci din cele patru programate, in fata lui Dieter Nisipeanu, campion european. Topalov, cu albele, a fost mult mai agresiv decat in prima partida, cea de joi, incheiata re
Veselin Topalov, campion mondial, a castigat ieri, in 43 de mutari, al doilea meci din cele patru programate, in fata lui Dieter Nisipeanu, campion european. Topalov, cu albele, a fost mult mai agresiv decat in prima partida, cea de joi, incheiata remiza, dupa ce a provocat un sah etern. Nisipeanu nu a putut face fata ofensivei bulgarului. Topalov a inceput partida cu d4, mutare la care Nisipeanu a adoptat apararea Gambitul Damei, o deschidere solida, dupa care s-a ajuns la o pozitie complicata. Campionul mondial a fortat schimbul de dame la mutarea 24 si intr-un final de turnuri si pioni l-a obligat pe Nisipeanu sa cedeze la mutarea 43. Urmatoarele partide ale intalnirii vor avea loc astazi si maine, de la ora 14, la World Trade Center. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.