Fostul lider liberal Thedor Stolojan apreciaza ca introducerea sa sub incidenta Legii lustratiei, dezbatute joi de plenul Senatului, nu este decat o strategie conceputa de "unii prieteni liberali". Amendamentul care loveste in actualul consilier prez
Fostul lider liberal Thedor Stolojan apreciaza ca introducerea sa sub incidenta Legii lustratiei, dezbatute joi de plenul Senatului, nu este decat o strategie conceputa de "unii prieteni liberali". Amendamentul care loveste in actualul consilier prezidential, director adjunct al Directiei Valutare din Ministerul de Finante, in timpul regimului comunist, a fost initiat de liberalii Norica Nicolai si Mario Oprea, carora li s-a alaturat si pesedistul Cristian Diaconescu. Acestia au propus, iar plenul a acceptat, ca Legea lustratiei sa prevada interzicerea accesului la functii publice si a celor care in timpul regimului comunist au lucrat in domeniul operatiunilor valutare. "Pot sa spun ca unii prieteni liberali -in ghilimele- cred ca s-au gandit si la mine. Nu stiu, nici nu vreau sa presupun, nu ma intereseaza, dar ce pot sa va spun este ca, daca textul va ramane asa, evident ca legea va conduce la abuzuri, iar eu, daca se va pune in discutie problema mea, evident ma voi adresa Justitiei pentru a clarifica treaba. Nu am avut legatura niciodata, in activitatea mea in Ministerul Finantelor, cu operatiuni valutare speciale facute de fosta securitate sau de fosta Gospodarie de partid", a comentat Stolojan, intr-un interviu acordat postului de radio BBC. Liberalul mai spune ca in textul legii ar trebui mentionate operatiunile valutare "speciale", pentru ca doar acestea erau realizate de fosta Securitate. "Ceea ce mi se pare total nedrept si nefiresc, in primul rand, si cred ca este si anticonstitutional, este sa spui ca toti cei care au avut responsabilitati in domeniul operatiunilor valutare intra sub Legea lustratiei. Spre exemplu: un sef de serviciu care a facut import de portocale. El face operatiuni, avea tangenta cu operatiunile valutare, pentru ca importul de portocale trebuia platit", a explicat Stolojan.
Pe de alta parte, consilierul prezidential nu exclude posibilitatea de a interveni pe langa presedintele Basescu pentru a nu promulga legea: "Sa vedem". "Eu nu cred ca totusi parlamentarii nostrii nu sesizeaza aceasta anomalie din Legea lustratiei, care o face pur si simplu de ras", a mai spus Stolojan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.