"M-am gandit la titlul <<Atat de frageda>> pentru aceasta piesa inca dinainte de a-i afla si intelege sensul (nici acum nu sunt sigur daca am inteles intru totul...) si nestiind ca ii apartine poetului vostru national", povesteste dramatu
"M-am gandit la titlul <<Atat de frageda>> pentru aceasta piesa inca dinainte de a-i afla si intelege sensul (nici acum nu sunt sigur daca am inteles intru totul...) si nestiind ca ii apartine poetului vostru national", povesteste dramaturgul portughez Rui Catalao. "Am fost pur si simplu vrajit de felul in care se aude rostit: at-at-de-fra-ge-da in cantecul trupei Mondial. Suna atat de tandru si dulce... <<Atat de frageda>> este rezultatul plimbarilor mele prin orasul Bucuresti pe care le-am facut atunci cand am lucrat cu Brynjar Bandlien la piesa <<O>>. Totodata a contribuit la aceasta piesa si descoperirea portretului Mariei Nancu, de Nicolae Grigorescu". Premiera spectacolului de tip live-movie (film in timp real) "Atat de frageda" de Rui Catalao are loc in aceasta seara (8 aprilie, orele 19.00), Centrul National al Dansului din Bucuresti. Pe afis: Rui Catalao, Mihaela Dancs, Dita Dumitrescu, Ion Dumitrescu. "Am inceput sa ma intreb cum as putea sa portretizez o felie cruda a ceea ce ar putea insemna romantismul in zilele noastre... insa fara lacrimile si tristetea atat de dragi romanticilor: doar buze care zambesc, mimici suspendate si priviri prelungi. (...) Aceasta este a patra oara cand folosesc conceptul de <<live-movie>> pentru a pune in scena o piesa (o situatie asemanatoare celei de cinema unde performerii sunt ascunsi dupa un ecran facut din hartie). Continui sa insist pe acest tip de format datorita sensibilitatii sale tactile: sub acea suprafata subtire a hartiei, o retea de temeri si dorinte...", mai dezvaluie Catalao.
Rui Catalao s-a nascut in Calem, Portugalia, in 1971. S-a afirmat ca jurnalist si critic (muzical, de film, literar), apoi a inceput sa lucreze ca dramaturg si interpret alaturi de coregraful Joao Fiadeiro. A colaborat cu coregrafii Manuel Pelmus si Miguel Pereira. Este autorul pieselor "My kind of job", "The dark room" (impreuna cu Manuel Pelmus) si "Elogio da classe politica Potuguesa". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.