Preturile apartamentelor vechi din Capitala (cele construite inainte de 1990) situate in cartierele marginase vor stagna in perioada imediat urmatoare, iar in urmatorii doi ani ar putea scadea, pe fondul dezvoltarii de noi proiecte rezidentiale, a a
Preturile apartamentelor vechi din Capitala (cele construite inainte de 1990) situate in cartierele marginase vor stagna in perioada imediat urmatoare, iar in urmatorii doi ani ar putea scadea, pe fondul dezvoltarii de noi proiecte rezidentiale, a apreciat, ieri, Razvan Iorgu, Corporate Manager Sales Department in cadrul companiei Eurisko. "Preturile apartamentelor din cadrul proiectelor lansate se apropie de cele ale locuintelor construite inainte de 1990. In prezent, asistam la o stagnare a preturilor pentru apartamentele vechi, ca urmare a lansarii noilor proiecte", a declarat Iorgu, intr-o conferinta de presa. El a adaugat ca dezvoltarile noi urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor si vor reusi sa echilibreze raportul dintre cerere si oferta dupa o perioada de cel putin doi ani. "In centrul orasului, insa, preturile locuintelor nu vor fi influentate de noile dezvoltari, acestea din urma fiind mult mai scumpe si adresandu-se altei categorii de beneficiari", a apreciat Iorgu. Potrivit unui raport elaborat de compania Eurisko si lansat ieri, oferta de spatii rezidentiale in Bucuresti va creste considerabil in 2006, urmand sa se diversifice mult si sa ofere alternative atat clasei medii, cat si celei de lux. Cele mai cautate locuinte sunt cele destinate clasei medii, iar raportul calitate/pret al acestor spatii va atrage din ce in ce mai multi potentiali cumparatori, arata Eurisko. In raport se precizeaza ca nivelul preturilor constructiilor noi va inregistra un trend usor ascendent din cauza cresterii costurilor cu materialele de constructii si a preturilor de achizitie a terenurilor.
Pe de alta parte, specialisti Eurisko apreciaza ca in acest an in Romania investitiile imobiliare se vor apropia de un miliard de euro, iar cele mai importante proiecte vor fi derulate in Capitala. Unul dintre cele mai active segmente ale pietei imobiliare din Bucuresti este cel al spatiilor de birouri. In acest an, in Bucuresti vor fi finalizate, potrivit raportului Eurisko, 19 cladiri de birouri, urmand ca alte 20 sa fie disponibile din 2007. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.