Un politist din municipiul Husi a fost arestat preventiv, ieri, pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit de la un sofer 2500 de euro pentru a interveni in vederea solutionarii favorabile a unui dosar penal la regimul circulatiei rutiere.
Un politist din municipiul Husi a fost arestat preventiv, ieri, pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca a primit de la un sofer 2500 de euro pentru a interveni in vederea solutionarii favorabile a unui dosar penal la regimul circulatiei rutiere. Potrivit sefului Biroului Antioruptie, Aurel Salaru, citat de Mediafax, agentul de politie Bogdan Popovici s-a oferit sa intervina pe langa procurorii Parchetului Judecatoriei Husi pentru solutionarea favorabila a dosarului penal in care Stefan M. era cercetat pentru sustragere de la recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Soferul fusese surprins in trafic de un echipaj de politie Husi, conducand un autoturism inmatriculat in Italia. Conform sursei citate, in 10 februarie 2006 politistul ar fi primit de la sofer suma de 1500 euro, promitandu-i-se ca diferenta de 1000 euro ii va fi trimisa ulterior din Italia, prin intermediul unui prieten. Daniel M, cel care trebuia sa-i dea restul de bani politistului l-a denuntat. Lucratorii din cadrul Biroului Anticoruptie Vaslui l-au prins in flagrant pe agentul de politie Bogdan Popovici, in timp ce acesta primea suma de 1000 euro, bani marcati. Acesta a refuzat sa coboare din masina pana la venirea avocatului sau, dar a mentionat ca a luat banii cu titlul de imprumut. In cursul zilei de ieri, Tribunalul Vaslui a emis mandat de arestare preventiva pentru o perioada de noua zile pe numele politistului. Totodata, conducerea Inspectoratului de Politie Vaslui a dispus suspendarea din functie a politistului husean. Astfel politistul a fost arestat si totodata suspendat din functie. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.