Liderul interimar al PNG Gorj Gheorghe Caralicea Marculescu, retinut de procurori pentru 24 de ore, pentru ca ar fi eliberat certificate de absolvire false pentru studentii Colegiului Pedagogic din Targu-Jiu si ca ar fi organizat cursuri care nu erau
Liderul interimar al PNG Gorj Gheorghe Caralicea Marculescu, retinut de procurori pentru 24 de ore, pentru ca ar fi eliberat certificate de absolvire false pentru studentii Colegiului Pedagogic din Targu-Jiu si ca ar fi organizat cursuri care nu erau autorizate, a declarat ca actualele probleme penale pe care le are sunt provocate de faptul ca a refuzat sa devina colaborator al serviciilor de informatii. Marculescu a precizat ca ofiteri de la Bucuresti ai structurilor de contrainformatii l-au contactat si inainte de 1989 si dupa Revolutie pentru a colabora cu ei. Acesta a mentionat, citat de Mediafax, ca ultima data a fost contactat in 2004 si ca a refuzat categoric, dupa care anchetele penale impotriva sa s-au inmultit. Marculescu a afirmat ca este machedon la origine si ca nu poate accepta o colaborare cu serviciile secrete, chiar daca intuia repercusiunile de care urma sa aiba parte.
Acuzatii grave la adresa lui Magureanu
Gheorghe Caralicea Marculescu sustine ca serviciile secrete nu au nici un rol in numirea sa dupa Revolutie in functiile de primar al municipiului Targu-Jiu si prefect al judetului Gorj. Liderul PNG Gorj a declarat ca serviciile secrete au incercat sa il aduca la tacere dupa anul 2000, acesta acuzand structurile respective ca au avut un rol decisiv in moartea fostului senator Vasile Vacaru si a fostului senator Simeon Tatu. Caralicea afirma ca cei doi primeau aproape zilnic de la fostul sef al SRI Virgil Magureanu cate o sticla de bautura, in care crede ca erau puse substante menite sa le inrautateasca starea de sanatate. Liderul PNG Gorj a mai spus ca in noaptea de miercuri spre joi, pe care a petrecut-o in arestul Politiei judetene, el nu a mancat si nu a dormit. Acesta sustine ca serviciile secrete incearca sa il aduca la tacere pentru ca, in perioada in care era prefect, a participat la mai multe discutii secrete cu Adrian Nastase si cu Miron Mitrea in care s-a discutat despre afaceri derulate la limita legii.
Liderul PNG Gorj "victima a calailor"
Caralicea se considera o victima a "calailor si grupurilor mafiote existente la nivel central in PSD", despre care afirma ca va vorbi la momentul potrivit. Caralicea afirma ca, deocamdata, doreste sa ii dea in judecata pe cei care l-au adus in postura de a ajunge cu catuse la maini pentru 24 de ore. O instanta a respins, joi seara, cererea procurorilor privind arestarea lui Caralicea, acesta urmand sa fie anchetat in libertate. El a fost retinut pe motiv ca ar fi eliberat in perioada in care a condus Colegiul Pedagogic din Targu-Jiu certificate de absolvire false pentru studenti si ca ar fi organizat cursuri care nu erau autorizate. Caralicea sustine ca activitatile respective aveau toate aprobarile legale, motiv pentru care instanta nici nu a aprobat cererea Parchetului pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele sau. Liderul PNG Gorj mai are pe rol la Tribunalul Gorj un dosar in care este acuzat ca ar fi incasat ilegal de la studenti taxe in valoare de 18.000 de euro, acuzatii pe care, de asemenea, le considera nefondate. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.