Doi directori adjuncti din Directia Generala a Finantelor Publice din judetul Giurgiu, Liliana Gheorghiu si Alexandra Mirica, au fost destituiti, la inceputul acestei saptamani, pentru ca se aflau in incompatibilitate, fiind cenzori la doua societati
Doi directori adjuncti din Directia Generala a Finantelor Publice din judetul Giurgiu, Liliana Gheorghiu si Alexandra Mirica, au fost destituiti, la inceputul acestei saptamani, pentru ca se aflau in incompatibilitate, fiind cenzori la doua societati private. "Gheorghiu Liliana si Mirica Alexandra au fost destituite prin ordin al presedintelui Agentiei, Sebastian Bodu", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Comisia de disciplina din cadrul ANAF a constatat ca Liliana Gheorghiu a fost cenzor la doua societati comerciale cu capital privat pana in luna decembrie a anului 2005, iar Alexandra Mirica a fost cenzor la doua societati private pana in luna septembrie, respectiv pana in luna decembrie a anului trecut. "In urma administrarii probelor, Comisia de disciplina a propus aplicarea sanctiunii destituirii din functia publica, in motivarea deciziei avandu-se in vedere faptul ca Gheorghiu Liliana si Mirica Alexandra nu au respectat obligatia de a iesi din starea de incompatibilitate in termen de 10 zile calendaristice de la data intervenirii acesteia", se mentioneaza in comunicat. Conform legii, functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.