Cresterea debitului Dunarii la intrarea in tara nu va crea probleme deosebite, insa incepand cu data de 9 aprilie va fi instituita starea de urgenta de gradul I in localitatile limitrofe fluviului, a declarat, ieri, ministrul administratiei si intern
Cresterea debitului Dunarii la intrarea in tara nu va crea probleme deosebite, insa incepand cu data de 9 aprilie va fi instituita starea de urgenta de gradul I in localitatile limitrofe fluviului, a declarat, ieri, ministrul administratiei si internelor Vasile Blaga, informeaza Rompres. "Au fost luate o serie de masuri pentru continuarea actiunilor de monitorizare permanenta a lucrarilor de aparare impotriva inundatiilor", a precizat ministrul Blaga, la o conferinta de presa organizata la finalul sedintei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU). Ministerele si agentiile cu atributii in domeniu pregatesc deja materialele si echipamentele de interventie, iar prefectii inventariaza mijloacele de interventie mecanizate ale tuturor agentilor economici, pentru a putea interveni in cazul producerii unor inundatii. Incepand cu ziua de 9 aprilie, cand exista posibilitatea ca debitul Dunarii la intrarea in tara sa atinga un maxim de 13.600 mc/s, prin ordin al ministrului de Interne, in toate judetele limitrofe Dunarii vor fi aplicate masuri de urgenta de gradul I, in sensul ca toate fortele aflate la dispozitie in localitatile respective vor fi consemnate permanent pentru a putea interveni. In ceea ce priveste prognoza pentru urmatoarele zile, Ion Sandu, director in cadrul Institutului National de Hidrologie, a spus ca precipitatiile sunt in limite normale, cu debite cuprinse intre 10-15 l/mp. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.