Petrom a pierdut ieri inca 4,6% la nivelul pretului, aducand pierderea la nivelul capitalizarii spre un miliard de euro in ultimele trei zile. Cotatia Petrom se situa ieri cu 10,4% sub valoarea de tranzactionare inregistrata luni. Vanzatorii au fost
Petrom a pierdut ieri inca 4,6% la nivelul pretului, aducand pierderea la nivelul capitalizarii spre un miliard de euro in ultimele trei zile. Cotatia Petrom se situa ieri cu 10,4% sub valoarea de tranzactionare inregistrata luni. Vanzatorii au fost majoritari in cazul Petrom, ordinele de cumparare fiind mai putin prezente in piata. Pretul a ajuns in cursul zilei la un minim de 49,9 bani pe actiune, cu 7,6% sub cotatia de inchidere din sedinta precedenta. "Este posibil ca pretul actiunilor Petrom sa mai scada. Principalul motiv este legat de atribuirea pachetului de 8% din actiunile companiei destinate salariatilor. Cotatia are suport la nivelul actual, dar in urmatoarele saptamani ar putea sa coboare la 47 bani pe titlu", a declarat presedintele companiei de consultanta in investitii KTD Invest, Iulian Panait, transmite Mediafax.
Petrom a pierdut si ieri din valoarea bursiera din cauza Guvernului care, intr-un comunicat transmis si Bursei de Valori Bucuresti (BVB) arata ca "Memorandumul privind modalitatea de vanzare a pachetului de 8% din actiunile Petrom catre angajatii acestei companii nu a fost discutat in sedinta de miercuri, 5 aprilie 2006, iar Executivul nu a luat nici o decizie in aceasta privinta". In urma comunicatului Guvernului, care nu face decat sa introduca si mai multe incertitudini pe piata, actiunile companiei petroliere au pierdut ieri 4,63% din valoare.
Decizia Guvernului intarzie
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a transmis primului-ministru Calin Popescu Tariceanu un Memorandum preliminar in care propune ca Guvernul sa decida asupra modalitatii de vanzare a pachetului de 8% din actiuni catre angajatii Petrom. Modalitatea de vanzare a acestui pachet de actiuni va fi stabilita pe baza analizei acestui Memorandum. Primul-ministrul, Calin Popescu Tariceanu, a avizat propunerea MEC, potrivit careia Executivul va decide in sedinta asupra modalitatii de vanzare a pachetului de actiuni catre angajatii Petrom. Aceasta procedura va permite intrarea in sedinta de Guvern a documentului respectiv. Primul-ministru a facut observatia ca isi pastreaza pozitia exprimata anterior, potrivit careia actiunile trebuie sa fie vandute direct catre angajatii Petrom. "Memorandumul transmis urmeaza sa fie armonizat cu observatia primului-ministru si ulterior sa fie dezbatut in sedinta de Guvern pentru a se lua o decizie cu privire la modalitatea de vanzare a pachetului de 8% din actiunile Petrom angajatilor acestei companii", se mai arata in comunicat.
Petrom a inchis ieri la 51,5 bani pe actiune si cu un rulaj de 5,3 milioane de lei, rezultat din transferuri realizate cu 10,4 milioane de titluri. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.