In vreme ce italienii se pregatesc pentru alegerile parlamentare din weekend, reprezentativele de polo ale Romaniei, Italiei, Belarusului si Turciei sunt gata pentru turneul de calificare la Euro 2006, intreceri care se vor derula in bazinul olimpic
In vreme ce italienii se pregatesc pentru alegerile parlamentare din weekend, reprezentativele de polo ale Romaniei, Italiei, Belarusului si Turciei sunt gata pentru turneul de calificare la Euro 2006, intreceri care se vor derula in bazinul olimpic din Imperia de astazi, de la ora 17, si pana duminica, la aceeasi ora. Cele patru echipe se lupta pentru doua vize la Euro 2006 din Serbia-Muntenegru. Extrem de optimist si de increzator in valoarea elevilor sai, mai ales ca de ieri a revenit la lot si fundasul Kalman Kadar, sosit direct din Ungaria, unde a evoluat miercuri seara pentru echipa din Szeged, antrenorul Vlad Hagiu ne-a declarat ca Romania isi va apara blazonul cucerit anul trecut la Mondiale. "La Montreal, noi am obtinut locul sase in lume, iar Italia locul opt. Chiar daca italienii vor juca in fata propriilor suporteri, performanta din Canada ne obliga sa ne respectam blazonul. Va fi foarte greu, tinand cont de diferentele uriase dintre noi, la nivelul bazelor materiale si la cele financiare, dar nu imposibil. Si ma refer aici la dorinta baietilor de a urca in topul european cat mai sus", ne-a spus Hagiu. "Va dati seama ce-ar insemna daca am avea in Capitala macar un centru de genul acesta, de la Imperia. Cu un bazin olimpic, cu doua bazine mai mici de incalzire, cu sauna, cu sala de forta, cu centrul medical ultraperformant, cu bazin de recuperare. Iar ca acest centru sunt cateva sute in Italia! Iar noi incercam sa tinem steagul sus in lume bazandu-ne doar pe bazinul Floreasca", a mai adaugat Hagiu. Despre meciul de astazi, de la ora 17, Hagiu a declarat: "De patru zile studiem tactica Italiei si cred ca la ora meciului fiecare jucator va sti exact ce are de facut. Vreau sa invingem Italia si afirm asta din convingere", a concluzionat fostul mare jucator, care va beneficia pentru actiunea de la Imperia de serviciile a opt "stranieri" - Dinu Robert, Radu Cosmin (foto), Kalman Kadar, Andrei Busila, Ghita Dunca, Florin Bonca, Andrei Iosep si Edward Andrei (acesta a plecat aseara pentru meciul din liga secunda italiana pe care Sori, echipa sa de club, il sustine la Cagliari si se intoarce in cantonament pentru meciul din ultima zi, cu Turcia) - si a sase jucatori din campionatul intern - George Georgescu, Nenciu Bertini, Alexandru Matei, Alexandru Ghiban, Florica Musat si Ramiro Georgescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.