Arhitectul Giuseppe Cina a urmarit principalele etape ale evolutiei urbane a Bucurestiului, transformat din oras-sat in metropola si a rezultat un volum intitulat "Bucuresti - de la sat la metropola. Identitate urbana si noi tendinte" ("Bucarest dal
Arhitectul Giuseppe Cina a urmarit principalele etape ale evolutiei urbane a Bucurestiului, transformat din oras-sat in metropola si a rezultat un volum intitulat "Bucuresti - de la sat la metropola. Identitate urbana si noi tendinte" ("Bucarest dal villaggio alla metropoli. Identita urbana e nuove tendenze"). Lucrarea abordeaza incercarea dificila de renastere urbana din prezent, pornind de la ciocnirea intre Stat si Piata, intre identitati locale slabe si modele globale antrenante; pentru a sustine aceasta renastere urbana - este ideea propusa de autor - va fi necesara o recompunere a numeroaselor fatete ale Bucurestiului de astazi, pentru ca noua capitala sa fie construita pe urmele propriei sale istorii. Prezentarea acestui volum a avut loc ieri, in prezenta autorului si a profesorilor Nicolae Lascu, prorectorul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" (UAU) din Bucuresti, si Sorin Vasilescu, directorul Scolii de Inalte Studii a UAU, la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" din Capitala. Giuseppe Cina (Palermo, 1950) este arhitect, doctor in planificare teritoriala si profesor asociat de tehnica urbanistica la Facultatea de Arhitectura din Genova (Departamentul POLIS). Este autorul a numeroase articole si studii pe teme de planificare urbana si ambientala. De cativa ani, a initiat o cercetare aprofundata a istoriei urbane si a actualelor tendinte de transformare ale Bucurestiului. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.