Diseara stim sigur: o echipa romaneasca va merge in semifinalele Cupei UEFA, iar cealalta va parasi competitia. Asa au decis sortii la Eindhoven, s-a vorbit mult despre asta, nu mai insistam. Daca in prima mansa toti cei implicati in organizarea in b
Diseara stim sigur: o echipa romaneasca va merge in semifinalele Cupei UEFA, iar cealalta va parasi competitia. Asa au decis sortii la Eindhoven, s-a vorbit mult despre asta, nu mai insistam. Daca in prima mansa toti cei implicati in organizarea in bune conditii au rasuflat usurati, pentru ca nu au fost probleme, astazi va fi infinit mai greu, fiindca partida este decisiva, care pe care, iar publicul va fi mult mai numeros. Suporterii trebuie sa inteleaga insa ca asa e fotbalul, unii pierd, altii castiga, iar parcursul european al celor doua echipe romanesti a fost oricum peste ce asteptau ei. Sigur, faptul ca vor fi eliminati de un mare rival este frustrant, dar asta nu trebuie sa-i impinga la acte de violenta, cu atat mai mult cu cat masurile disciplinare s-au inasprit, iar performantele deosebite realizate de Steaua si Rapid in acest an nu trebuie puse in urma de acte huliganice. Mai ales ca se anunta un nou spectacol deosebit, fiindca atunci cand se joaca o calificare in semifinale garzile raman jos, iar fotbalistii lupta pana la ultima picatura de energie pentru culorile clubului lor.
Olaroiu: "Nu stim sa jucam la 0-0"
Cosmin Olaroiu a sustinut ieri conferinta de presa oficiala dinaintea partidei de astazi, anuntand clar ca nu isi propune sa joace la 0-0, scor obtinut de doua ori de Steaua in aceasta primavara pe teren propriu si care ar asigura campionilor accesul in semifinale. "Chiar daca in tur a fost 1-1 asta nu inseamna nimic pentru noi. Vom juca sa castigam, pentru a ne asigura calificarea. Am vazut speculatii si idei ca am vrea 0-0, dar nu ne-am propus niciodata sa jucam pentru acest scor. Acele rezultate de 0-0 le-am facut pentru ca nu am putut sa castigam. Chiar daca 0-0 ar fi calificant, e un risc prea mare sa joci la acest rezultat. Steaua nu poate juca la 0-0, nu ii sta in traditie si nu va juca la 0-0", a spus Olaroiu. Antrenorul Stelei a explicat si de ce fotbalistii sai au declarat la finalul intalnirii din Giulesti ca vor evolua pentru o remiza alba. "Au glumit. Noi am fost taxati si criticati pentru acele 0-0. Chiar daca paradoxul face sa avem nevoie de 0-0, nu stim sa jucam la acest rezultat. Chiar si cand a fost 0-0, Steaua a atacat si asa va face si in meciul cu Rapid", a spus Oli. Imediat a anuntat si in ce conditii este echipa sa dispusa sa atace: "Trebuie sa fim atenti, precauti si concentrati pentru ca la o partida cu o asemenea incarcatura pot aparea greseli asa cum s-a intamplat in tur. Va trebui sa fim exacti si sa avem incredere in fortele noastre. Steaua a demonstrat ca este o echipa puternica, Rapid la fel, dar vom avea si publicul de partea noastra si va fi un avantaj destul de mare. In tur, suporterii Rapidului au creat o presiune foarte mare asupra jucatorilor nostri. Acum va fi invers", a precizat Olaroiu. Antrenorul Stelei s-a declarat convins ca giulestenii nu vor ataca din start. "Cred ca Rapidul va juca exact ca in repriza a doua a turului, adica se va retrage si va incerca sa ne surprinda pe contraatac, pentru ca este o echipa buna de contraatac", a opinat Olariu. El a anuntat ca are la dispozitie intreg lotul, cu exceptia lui Victoras Iacob, ceva incertitudini fiind si in privinta lui Bostina. "Sper sa nu mai avem accidentati la ultimul antrenament, cum s-a intamplat cu Carlos in tur. Atunci a fost vorba de portar, dar in cazul unui jucator de camp trebuie sa schimbi. Bostina este singura problema, iar dupa antrenamentul de astazi (n.r. de aseara) vom sti daca ne putem baza pe el", a afirmat Olaroiu. Antrenorul Stelei a evitat sa comenteze delegarea spaniolului Luis Medina Cantalejo pentru acest meci, dupa ce duminica seara si-a pus toata presa iberica in cap pentru felul in care a condus derby-ul Barcelona - Real Madrid. "El poate fi penalizat de Federatia Spaniola pentru ce a facut. Ca orice arbitru se intampla sa mai greseasca. Nu am auzit de alte greseli mari pentru ca nici nu m-a interesat istoria lui, asa cum nu ne intereseaza arbitrajul. Echipele romanesti au fost arbitrate corect in cupele europene", a spus antrenorul Stelei.
R. Lucescu: "Avem forta si valoare sa mergem in semifinale"
Antrenorul Rapidului a declarat aseara ca asteapta un meci mare din partea elevilor sai. "Cred ca avem forta si valoarea sa intoarcem rezultatul putin nefavorabil pentru noi din tur. Am vazut la Timisoara o echipa puternica, capabila sa intoarca un scor de 0-1 dupa o evolutie extraordinara. Am incredere ca baietii pot face un meci mare, care sa ne aduca ceea ce ne dorim toti rapidistii, calificarea in semifinale", a spus Razvan Lucescu. Acesta a anuntat ca are probleme medicale rezolvabile, declarand ca Valentin Badoi, unul dintre cei mai importanti jucatori ai Rapidului, este apt de joc, dupa ce in intalnirea cu Poli, de duminica, a ramas pe banca de rezerve fiind racit. Printre cei loviti la Timisoara se afla Vali Negru sI Danut Perja, ultimul urmand sa evolueze, daca va fi titular, cu o masca pe fata, pentru a-si proteja nasul, dupa ce a suferit o fractura de piramida nazala. "Daca jucam ca in partea a doua a primei manse, cred ca ne putem califica. Sunt convins ca Steaua nu va incerca sa apere rezultatul din tur, noi am marcat in fiecare meci din deplasare din Cupa UEFA, deci sunt premize pentru un joc deschis", a mai spus Razvan Lucescu. (B.G.)
MIREL RADOI: "Pentru mine si pentru fiecare jucator de la Steaua este meciul vietii. Poate doar meciurile de la echipa nationala, cand s-au ratat cele doua calificari, se compara, dar avand in vedere ca este vorba de intrarea in semifinale este cel mai important joc".
DANIEL NICULAE: "Steaua este o echipa puternica si are un usor avantaj prin rezultatul din tur, dar noi mergem pe <<Lia Manoliu>> sa castigam sI sa ne calificam in seminale. Am marcat in fiecare meci jucat in deplasare in acest sezon de Cupa UEFA si sunt convins ca o vom face si acum".
Stelistii au efectuat ieri dupa amiaza ultimul antrenament dinaintea confruntarii
Gigi Becali: "Batem cu 2-0"
Patronul Stelei s-a declarat convins ca Banel Nicolita va marca unul dintre golurile ros-albastrilor
Stelistii au efectuat ieri dupa amiaza ultimul antrenament dinaintea infruntarii de astazi cu Rapidul, pe terenul 6 din Complexul Sportiv din Ghencea. In conditiile unui program extrem de incarcat, cu meciuri din trei in trei zile, Olaroiu a comandat o sedinta destul de lejera, pentru a evita accidentari, dar a dorit sa evalueze si starea de sanatate a lui Bostina, singurul incert din tabara Stelei. S-a lucrat mai mult tactic, dupa ce ziaristii au fost indepartati, ei avand acces la doar primul sfert de ora. "Meciul de maine (n.r. astazi) este meciul vietii mele. Ne dorim enorm sa mergem in semifinale si, daca voi fi folosit, voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a accede. "O sa-i batem cu 2-0, Nicolita da sigur un gol. Am visat asta", a prezis Gigi Becali, prezent in premiera la un antrenament al Stelei de cand Olaroiu a preluat echipa. La randul sau, Dorin Goian s-a declarat optimist si a dat asigurari ca echipa sa nu va apara rezultatul din prima mansa. "O greseala individuala sau o faza fixa pot decide un astfel de meci, dar la fel de bine si o faza colectiva de toata frumusetea. Ar fi extraordinar sa se termine ca la Galati, dar 3-0 pentru noi, nu pentru ei, insa nu cred ca e posibil. Rapid e o echipa foarte buna si va fi meciul vietii si pentru ei. Sa dea Dumnezeu sa aiba dreptate domnul Becali si sa batem noi cu 2-0!", a declarat Goian. Capitanul Mirel Radoi a dovedit un respect deosebit pentru adversar. "Nu ne-am speriat, nu vad de ce am face-o de acum inainte. Toti sunt jucatori buni, ii respectam, dar nu ne temem. Trebuie sa ne facem jocul nostru. Nu se va termina 0-0. Este un meci capital pentru noi, este obligatoriu sa ne calificam. La nivelul acesta orice adversar poate sa te invinga. Este meci de Cupa UEFA. Daca ar fi fost o alta echipa, era la fel. La acest nivel nu mai conteaza numele echipei", a comentat capitanul Stelei. (B.G.)
Rapidistii s-au relaxat ieri la biliard, iar aseara aveau programat antrenamentul oficial
Ionut Rada: "Stelistii se tem"
Fundasul giulestean crede ca adversarii sunt in dezavantaj pentru ca nu evolueaza in Ghencea
Rapidistii aveau programat aseara antrenamentul oficial, de la ora 19, pe Stadionul "National", iar pana la aceasta sedinta si-au respectat programul devenit de acum clasic, mergand sa se relaxeze la biliard intr-un club bucurestean. Fotbalistii lui Razvan Lucescu erau calmi, bine dispusi si convinsi ca nu pot rata calificarea. Declaratiile venite din tabara Rapidului erau optimiste. "Chiar daca ei incearca sa dea dovada de curaj, cu siguranta le este teama de faptul ca nu evolueaza pe propriul teren. Noi speram sa profitam de acest lucru si sa ne calificam in semifinale", a spus Rada. La randul sau, Valentin Negru nu era prea convins ca Steaua va incerca sa joace pentru o remiza alba. "Nu stiu daca vor juca la 0-0, sa vedem daca pot sa tina de rezultat. Pe hartie poate ca au prima sansa, dar, practic, sansele sunt egale. Un gol poti sa-l primesti oricand si ar fi riscant sa joace la 0-0", a spus mijlocasul giulestean. Vali Negru, cu un ochi vanat dupa partida de la Timisoara, s-a declarat apt pentru intalnirea de azi. "Voi putea juca cu Steaua. Colegii mi-au spus ca acum ma asortez cu echipamentul. Se intampla astfel de lucruri intr-un joc, dar Plesan nu este prima data cand face astfel de gesturi", a comentat rapidistul. Nicolae Grigore a apreciat ca Steaua nu este cea mai valoroasa echipa pe care Rapid a intalnit-o in aceasta competitie. "Nu vad de ce ar trebui sa ne fie teama de Steaua, noi doar ii respectam. Steaua nu este cea mai valoroasa echipa pe care am intalnit-o pana acum, Hamburg, Hertha si Feyenoord sunt peste Steaua", a spus Grigore. (B.G.)
Jandarmeria si RATB au stabilit in amanunt masurile de securitate
Galeriile tinute la distanta
Fortele de ordine au delimitat clar traseele grupurilor de suporteri, astfel incat rivalii sa nu se intersecteze * Peste 4000 de oameni in uniforma vor veghea la desfasurarea in bune conditii a meciului
Masuri Jandarmerie
l Suporterii vor parcurge cinci filtre pana sa ajunga in stadion, fiind interzis accesul cu brichete, chei, spray-iuri, parfumuri si orice alt obiect contondent. Jandarmeria anunta controale corporale drastice.
l Galeria Rapidului se va aduna in zona Vatra Luminoasa si va fi escortata in tribuna I prin strada Tony Bulandra. Galeria rivala va avea acces in stadion prin Bulevardul Basarabia, iar restul suporterilor prin celelalte puncte de intrare in arena.
l La finalul meciului, galeria Rapidului va fi retinuta in stadion pana la degajarea zonei, apoi jandarmii vor escorta grupurile de giulesteni pana la destramarea acestora.
l Conform unei decizii a Primariei Sectorului 2, in zona adiacenta stadionului va fi interzisa comercializarea bauturilor alcoolice in intervalul orar 13-24. Jandarmeria a avertizat ca persoanele aflate sub influenta baturilor alcoolice nu vor fi lasate sa intre la meci.
l 300 de politisti si 48 de luptatori SPIR vor supraveghea zona stadionului pentru a-i depista pe speculanti si pe hotii de buzunare.
l Tribunele vor fi filmate in permanenta, iar doua elicoptere vor survola zona stadionului.
l Circulatia pe strada Vatra Luminoasa si pe strada Maior Coravu va fi inchisa. Vor avea acces doar riveranii, iar pe Maior Coravu si masinile care au ecuson cu Parking.
l Pe bulevardul Basarabia se va circula normal, fiind interzise oprirea si stationarea.
Masuri RATB
l Compania de transport public anunta ca mijloacele sale vor circula normal, cu trei exceptii, toate vizand strada Vatra Luminoasa.
l Autobuzul 104 va fi deviat de pe tronsonul Vatra Luminoasa pe Soseaua Iancului, pana la Bulevadrul Pierre de Coubertin.
l Linia de troleibuz 90 va circula deviat pe traseul troleibuzului 69.
l Linia de troleibuz 86 va circula deviat pe traseul troleibuzului 79.
Stelistii sarbatoresc la Universitate, rapidistii in Giulesti
Jandarmeria a negociat cu suporterii locatiile pentru organizarea manifestatiei de dupa terminarea partidei dintre cele doua formatii romanesti din mansa secunda a sferturilor de finala ale Cupei UEFA. Eugen Meran, adjunctul sefului Jandarmeriei Bucuresti, a anuntat ieri ca institutia pe care o reprezinta a purtat discutii cu ambele galerii, inca de la inceputul acestei saptamani, fiind stabilite deja locatiile pentru manifestatiile de sarbatoare a calificarii in semifinala Cupei UEFA a uneia dintre cele doua echipe.
"Am mers prevenitiv si pe astfel de masuri. In Piata Univeristatii vor iesi suporterii stelisti, pentru ca ei au atractia pentru aceasta zona.
Pentru Rapid, masurile au fost stabilite pentru zona Giulesti, intre Podul Grant si sala de sport. Acolo se vor putea manifesta suporterii Rapidului", a spus adjunctul sefului Jandarmeriei Bucuresti. Potrivit lui Meran, locatiile au fost deja negociate cu suporterii celor doua echipe, o discutie finala urmand sa se poarte in dupa-amiaza zilei de ieri cu suporterii Rapidului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.