Ministrul Economiei, Codrut Seres, vrea sa modifice structura societatilor din domeniul productiei de energie electrica, urmand sa fie infiintate si, ulterior, listate la bursa, noi companii, prin reunirea unor termocentrale si hidrocentrale. "Regrup
Ministrul Economiei, Codrut Seres, vrea sa modifice structura societatilor din domeniul productiei de energie electrica, urmand sa fie infiintate si, ulterior, listate la bursa, noi companii, prin reunirea unor termocentrale si hidrocentrale. "Regruparea termo-hidro va respecta principiile de securitate a sistemului. Acestea trebuie sa fie grupate dupa principiul proximitatii, pe de o parte, si pe de alta parte dupa principii care sa le permita tehnic sustinerea sistemului energetic pe anumite zone", a declarat Seres. El a precizat ca institutia doreste sa stearga datoriile istorice ale Termoelectrica, estimate la circa 44.000 de miliarde de lei vechi.
In prezent, MEC a elaborat un proiect de Ordonanta de Urgenta ce are in vedere doua variante: "fie sa dam in plata aceste termocentrale, o parte dintre ele, in contul datoriilor pe care le are Temoelectrica, fie, dupa discutia pe care am avut-o cu reprezentantii Uniunii Europene si ai Consiliului Concurentei, sa o incadram in planul de reorganizare si sa dovedim ca in conditiile acordarii ajutorului de stat activitatea Termoelectricii poate sa fie considerata importanta din punct de vedere economic", a explicat Seres. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.