Recursul procurorilor Parchetului General impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, potrivit careia omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie cercetat in stare de libertate, in dosarul Rompetrol, se va judeca in data de 10 aprilie, dupa ce Curtea de Ape
Recursul procurorilor Parchetului General impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, potrivit careia omul de afaceri Dinu Patriciu trebuie cercetat in stare de libertate, in dosarul Rompetrol, se va judeca in data de 10 aprilie, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri cauza. Amanarea dezbaterilor a venit in conditiile in care procurorii au invocat in fata completului de trei judecatori faptul ca nu au avut timp sa isi motiveze recursul.
Omul de afaceri Dinu Patriciu a sosit ieri, la Curtea de Apel Bucuresti in jurul orelor 10.30, reafirmandu-si increderea intr-un verdict favorabil. Dupa mai bine de o ora de asteptat pe holurile Curtii de Apel, Patriciu a intrat in sala de judecata. La auzul cererii Parchetului, incuviintata de instanta, omul de afaceri nu si-a ascuns dezamagirea, dar s-a limitat doar la a spune ca spera ca dosarul de fond sa ajunga cat mai repede pe rolurile instantelor, pentru a-si putea dovedi nevinovatia.
Aparatorii acestuia, avocatii Ovidiu Budusan si Gheorghita Mateut, s-au opus solicitarii de a amana cauza, mentionand ca, potrivit legii, reprezentantii Parchetului erau obligati sa isi motiveze recursul declarat oral pana la termenul de judecata, adica pana ieri. In ciuda vehementei avocatilor, instanta a decis amanarea dezbaterilor in acest dosar pentru data de 10 aprilie.
Propunerea de arestare respinsa de TB
Tribunalul Bucuresti a respins, in 27 martie, ca nefondata, propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, procurorii atacand decizia cu recurs. Cu o luna in urma, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele lui Dinu Patriciu, George Philip Stephenson si Colin Richard Hart, pentru comiterea mai multor infractiuni economice. Cererea a fost analizata de Tribunal in aceeasi seara, cand instanta a amanat, pentru 3 martie, decizia asupra arestarii preventive a lui Dinu Patriciu si a celor doi americani, fiind invocate lipsa procedurii in citarea celorlalti inculpati, dar si necesitatea de pregatire a apararii. A doua zi, procurorii au cerut Tribunalului Bucuresti un termen mai scurt de judecata, solicitare admisa de instanta, care a stabilit ca cererea privind arestarea lui Patriciu sa fie luata in discutie in 24 februarie. Pentru Stephenson si Hart, solicitarea procurorilor a ramas sa fie discutata in 3 martie.
Ulterior, Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Patriciu, iar Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a formulat recurs, considerand ca hotararea instantei de a respinge propunerea de arestare preventiva este nelegala si netemeinica. In 3 martie, instanta a admis una din exceptiile ridicate de avocatii lui Stephenson si Hart, respingand astfel propunerea procurorilor privind arestarea preventiva a celor doi. (V.RASCANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.