Profesorii ieseni care au corectat lucrarile la simularea nationala a examenului de bacalaureat au avut motive sa zambeasca in timpul corectarii tezelor la Limba si literatura romana. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJI), c
Profesorii ieseni care au corectat lucrarile la simularea nationala a examenului de bacalaureat au avut motive sa zambeasca in timpul corectarii tezelor la Limba si literatura romana. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi (ISJI), citata de Rompres, pentru unul dintre elevi, "romantismul apare ca o completare a curentismului", in timp ce un altul considera ca "perioada de zi preferata de romantici este ziua". De asemenea, un elev care a incercat sa caracterizeze personajele din drama "Jocul ielelor" de Camil Petrescu apreciaza ca "ielele sunt femei nebune, ce se afla pe marginea padurii sau in mijlocul padurii. Oamenii care le vad la lumina lunii goale dansand raman cu capul stramb sau cu un picior paralizat, ori bolnavi mintali. Acest blestem se trage de la un evreu ce le-a vazut goale dansand, iar acestea l-au blestemat sa devina neom". Incercand sa caracterizeze un personaj tot din "Jocul ielelor", un alt elev considera ca "Maria Sinesti este amanta lui Ruscanu, dar se iubesc". "Perlele" nu au lipsit nici din alte lucrari. Un viitor absolvent de liceu sustine in lucrarea sa ca "aberatia farmecului meu fata de Boboc este de rand". Un altul, care a dorit sa isi expuna gradul sau de maturitate, apreciaza ca "orice varsta are momentele ei de veselie. Simularea examenului de bacalaureat a inceput, luni, cu proba scrisa de limba si literatura romana, la care elevii au avut de rezolvat trei cerinte, printre care un eseu in care sa fie prezentata evolutia conflictului dintre doua personaje dintr-o drama studiata si o poezie de Mihail Eminescu.
Spre deosebire de anii precedenti, testele sunt organizate in zile diferite pentru fiecare proba in parte, astfel incat elevii clasei a Xll-a sa poata participa la toate evaluarile. Conform calendarului intocmit de Ministerul Educatiei si Cercetarii, simularea examenului national de bacalaureat din acest an se desfasoara in intervalul 3-11 aprilie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.