Bucurestiul ar putea avea, in doi ani, o arena polivalenta in Parcul Tineretului cu o capacitate de trei ori mai mare decat actuala sala, fiind o investitie in parteneriat public-privat estimata la aproape 50 de milioane de euro, potrivit proiectantu
Bucurestiul ar putea avea, in doi ani, o arena polivalenta in Parcul Tineretului cu o capacitate de trei ori mai mare decat actuala sala, fiind o investitie in parteneriat public-privat estimata la aproape 50 de milioane de euro, potrivit proiectantului, informeaza Mediafax. Noua arena multifunctionala va avea o capacitate de 16.000 de locuri. Arena va gazdui atat manifestari sportive, cat si evenimente muzicale si expozitionale. In solutia oferita de proiectant, arena ar putea fi amenajata in imediata apropiere a Salii Polivalente din parcul Tineretului. "Varianta Parcul Tineretului presupune o solutie ecologica de construire si care sa nu afecteze spatiul verde", a declarat arhitectul Vladimir Sommer, seful de cabinet al primarului general al Capitalei. Primaria Capitalei va decide, pana la sfarsitul anului, locatia si solutia arhitecturala a viitorului complex sportiv. Municipalitatea a primit trei oferte pentru realizarea arenei multifunctionale: in Parcul Tineretului, in zona Vacaresti sau in zona Stadionului National "Lia Manoliu". Proiectul va fi realizat in parteneriat public-privat, viitorul partener al municipalitatii urmand sa fie desemnat in urma unei licitatii. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.