Este o propunere de spectacol facuta publicului dornic sa participe tonic, dar lucid, la o calatorie tragicomica prin absurdul propriu lumii in care traim si, deopotriva, fiecaruia dintre noi in parte. Propunerea consta in comunicarea povestii cu mij
Este o propunere de spectacol facuta publicului dornic sa participe tonic, dar lucid, la o calatorie tragicomica prin absurdul propriu lumii in care traim si, deopotriva, fiecaruia dintre noi in parte. Propunerea consta in comunicarea povestii cu mijloacele muzicii contemporane, impletita cu colaje din proza absurda a lui Daniil Harms, scriitor avangardist rus, apartinand ca atitudine unei familii de creatori in care se regasesc Cehov, Gogol, Mrozek, Kafka, Beckett, Jarry, Appollinaire, Ionescu si Erik Satie, autorul catorva piese muzicale ce fac parte din scenariul propus, alaturi de lucrari ale compozitorilor Messiaen, Dediu, Voiculescu, Basacopol si Martin. Este vorba de un spectacol cu mijloace regizorale minimale, in care doi oameni se surprind unul pe altul cu replici muzicale si verbale, intr-un context dramatic viciat de diverse forme ale unei non-comunicari, cat se poate de actuale.
Pianista Emanuela Geamanu si actorul Silviu Geamanu au initiat acest proiect din dorinta de a aduce pe scena, in dialog, cele doua arte carora le apartin. "Cum am zapacit un anturaj" au aflat spectatorii prezenti marti seara in Sala Studio a Ateneului Roman. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.