Comisia de disciplina pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus ieri clasarea lucrarii privind solicitarea de atragere a raspunderii disciplinare a judecatoarei Maria Tripadus, de la Sectia a I-a penala a Tribunalului B
Comisia de disciplina pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus ieri clasarea lucrarii privind solicitarea de atragere a raspunderii disciplinare a judecatoarei Maria Tripadus, de la Sectia a I-a penala a Tribunalului Bucuresti. Cea care in luna martie, in dosarul "Rompetrol", a solutionat cererea de arestare preventiva a managerilor Rompetrol George Philip Stephenson si Richard Colin Hart, intr-o maniera care n-a fost pe placul procurorilor DIICOT din Parchetul Inaltei Curti. Ca urmare a acestei solutii, Parchetul Inaltei Curti a formulat o plangere disciplinara la Consiliul Superior al Magistraturii contra Mariei Tripadus in care s-a sustinut ca: "In timpul sedintei de judecata din 03.03.2006, cu prilejul solutionarii dosarului nr. 6322/2006 al Tribunalului Bucuresti, sectia I penala, a avut o conduita inadecvata criteriilor de competenta si etica profesionala cerute de exercitarea profesiei de magistrat, de natura sa afecteze buna administrare a actului de justitie". Analizand cererea neobisnuita a Parchetului - o premiera in justitia post-decembrista - CSM a constatat ca nu exista nici un element care sa duca la concluzia ca judecatorul ar fi avut un comportament inadecvat. Motivatia Comisiei de disciplina pentru judecatori a CSM va fi data publicitatii dupa redactarea hotararii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.