Protectia Consumatorului a somat Astral Telecom sa modifice acele clauze din contractele cu beneficiarii pe care instanta, printr-o hotarare a Judecatoriei Bistrita Nasaud, le-a considerat abuzive, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Co
Protectia Consumatorului a somat Astral Telecom sa modifice acele clauze din contractele cu beneficiarii pe care instanta, printr-o hotarare a Judecatoriei Bistrita Nasaud, le-a considerat abuzive, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Sentinta a fost emisa in urma unui proces intentat de Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Bistrita Nasaud ca urmare a reclamatiilor venite de la consumatori cu privire la serviciile furnizorului de televiziune prin cablu. Clauzele care trebuie modificate se refera la obligatia consumatorilor de a plati taxa lunara in avans pentru o luna, introducerea unei penalitati de 1%/zi, precum si la exonerarea de raspundere a furnizorului pentru variatiile mai mari de 10% ale tensiunii in retea. Exonerarea de raspundere se aplica si in cazul deconectarilor accidentale sau programate in alimentarea cu energie electrica, in oricare punct al retelei, ca urmare a conditiilor meteorologice necorespunzatoare, a deranjamentelor cauzate de furtul de semnal, dar si a calitatii slabe din cauza defectiunilor tehnice ale emitatorului programelor receptionate de la sateliti si statii terestre. OJPC Bistrita Nasaud va lua toate masurile legale pentru ca Astral Telecom sa respecte sentinta judecatoreasca prin care societatea a fost obligata sa modifice sau sa elimine din contracte clauzele pe care instanta le-a considerat abuzive, in prima faza trimitand societatii o notificare in acest sens. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.